8.8.08

loppukesää

Kiitokset kaikille viime bloggaukseni kommenteissa onnitelleille!
Kuten kerroinkin, sain isältä ja äidiltä valmiiksi perattuja mansikoita sangollisen ja keittelin niistä sitten hilloa. Tämän kesän sadon säilönnät taisikin olla siinä. Aiemmin olen keitellyt tosi paljon herukkamehuja äidin marjoista, mutta viime kesänä jäi koko homma väliin kun tuli niin vähän marjoja. Sain kuitenkin silloin äidiltä muutaman pullon valmista mehua ja niistä on vielä pari jäljellä! Tuli siis niin totaalinen kyllästyminen herukkamehuun, että ei ole tullut niitä juotua. Ei liene sitten tarpeen tehdä mehua ensi talveksikaan.

Viime viikonloppuna oli Farmari-maatalousnäyttely Lahdessa. Viimeiseen asti jahkasimme isännän kanssa, että mennäänkö vaiko ei. Sen verran kaukana oli, että olisi tullut tosi rankka reissu päiväseltään tehtynä. Eikä reissusta ihan halvalla olisi selvinnytkään. Päätettiin sitten jättää se väliin. Ensi vuonnahan Farmari on Kokkolassa, sinne on jo ihan siedettävä matka.
Vaan sattuipa sopivasti, että lauantaina oli Lapuan maaseutunuoret järjestäneet Päivä maalla -tapahtuman. Kävimme sitten siellä. Tapahtuma oli aika pieni, mutta iso positiivinen yllätys oli, että se oli täysin ilmainen. Hevoskärryajelua ja tarjoilua myöten! Kärryajelua tarjosi Eetlan Tähti, selustimen päällä oleva kello hienosti kilisten.

Pihassa oli myös pari vasikkaa olkipaaleista tehdyssä "karsinassa".

Ja poni!


Lapualta päin ajeltiin Seinäjoelle, jossa kävin kuvailemassa ravien ponilähdön. Muita lähtöjä en sitten katsonutkaan vaan poistuin saman tien paikalta.Keskiviikkona pääsin pitkästä aikaa neuletapaamiseen. Tällä kertaa tapasimme Fionassa ja saimme tavata livenä tämän odotetun tähtivieraan, Maurin!

Mulla oli kutimena sukanvarsi, josta sain vain muutaman kerroksen tehtyä.
Tapaamisen jälkeen tein Jaanan kanssa hunajakauppoja ja nyt on taas hunajaa vuodeksi eteenpäin! Ehdin vielä käväistä isosiskoni luonakin tapaamisen jälkeen. Näillä bensanhinnoilla kun pitää jo miettiä kaikki mahdolliset jutut samalle reissulle!

Eilen sain pitkästä aikaa vähän ommeltuakin. Uuteen pihasaunaan piti tehdä verhot. Viikonloppuna on tulossa yövieraita joten saunakin piti saada vieraskuntoon. Saunan puolen ikkunan verhot ovat valmisverhoa jota varten vain viritin tangot, mutta kahden oven laseihin piti verhot ihan ommella ja kiinnittää myös alareunastaan tangolla, etteivät liehu ovia avatessa.

Sauna on siis vielä ulkoapäin viimeistelyä vailla, listoja ja portaat ainakin puuttuvat.

Tuntui jotenkin ihan hassulta tuo ompelu pitkästä aikaa. Kun vielä kolmisen vuotta sitten se oli henki ja elämä, ei mennyt viikkoa ettenkö olisi jotain ommellut. Ja nyt olen oikeasti ommellut viimeksi viime vuoden puolella! Tai no ihan jotain pientä ponin tarvikkeita, siis nailonnauhoja olen vähän koneen alla käyttänyt, mutta en mä niitä nyt oikein ompeluksi sanoisi. Ompeluinto vaan on niin totaalisen kadoksissa. Myin keväällä jopa vanhemman ompelukoneeni pois. Turhahan sitä on pitää kahta konetta pölyttymässä, kun ei ole juuri käyttöä tuolle yhdellekään enää.

Syksykin jo tuli kun koulut alkoi. Viime sunnuntaina siunattiin kummityttöni koulutielle ja torstaina hän aloitti eskarin. Kyllä vaan on aika mennyt nopeasti! Muutama vuosi sitten vielä odottelin, että koskahan tyttö on sen ikäinen että hänen kanssaan voidaan yhdessä jotain puuhata. Ja nyt se ikä on! Muutama vuosi sitten kuvittelin, että se yhteinen juttu voisi olla käsityöt. Mutta niinhän tässä nyt on käynyt, että yhteinen kiinnostuksen kohteemme onkin hevoset. ;)

Lopuksi taas vielä vuohikuva. Vuohistahan sanotaan, että ne syö mitä vaan. Ja ainakin meillä se tahtoo ollakin niin. Kun vuohet ovat vapaana, niin varmasti kaikki pahvilaatikot ja paperipussit niiden suuhun katoaa. Onpa muutaman kerran isännän naulalaatikotkin syöty niin että naulat on levinneet maahan. Tässä kuitenkin menossa pahvilaatikko ihan luvan perästä.

1 kommentti:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mä muistan sen sun ihanan punaisen koristellun laukun, jonka joskus ompelit.
Aika menee tosiaankin nopeasti, kesäkin on taas ohi. Tylsää kun tulee pimeä aika, mitenkähän sen kestää. Pitää varmaan suunnitella jotakin erikoista tai ostaa vaikka kirkasvalolamppu vai mikä se nyt olikaan..