28.8.08

mätsärissä

Tällä kertaa kerron vain ponijuttua, ei ole viimeiseen viikkoon muuta mahtunut! ;)
Sunnuntaina oli siis se hevosten ja ponien match show, jota tässä on koko kesä odotettu. Reeta ehti vihdoin ja viimein heinä-elokuun vaihteessa tiputtaa viimeisetkin viime talven talvikarvat ja nyt on jo aloittanut uuden talvikarvan kasvatuksen. Näyttelyä varten karva oli siis niin hyvässä vaiheessa, ettei paremmassa olisi voinut ollakaan.
Reetahan ei ole mikään täydellinen poniyksilö rakenteensa puolesta, joten sen takia sitä ei näyttelyyn kannata viedäkään. Mutta kun tuo mätsäri on oman ratsastusseuran järjestämä, niin mukava sinne on oma poni viedä, näkeepähän vähän muutakin maailmaa kuin vain nämä kotiympyrät.
Itse näyttely ei mua niin jännittänytkään kun en kerran menestystä odottanut, mutta kun menin lupaamaan että esitämme Reetan kanssa agilitynäytöksen... Jänskäsin sitä sitten koko edeltävän viikon ja rakentelin vielä viime tingassa torstai-iltana yhden uuden esteenkin. Se oli pressutunneli, kävin hakemassa tarjouksesta kaksi puutarhakaarta joiden varaan pressu viritettiin. Ehdin sitä vain pari kertaa kokeilla Reetan kanssa.

Kuva: Mervi Partanen

Näyttelypäivä onnistui yli odotusten! Mätsärissähän arvostellaan aina pareittain, parempi saa punaisen rusetin ja menee jatkoon, toinen sinisen ja tippuu pois. Odotin Reetalle sinistä kuten viime vuonnakin, mutta yllätykseksi saatiinkin punainen! Luokkavoittoa emme sentään saavuttaneet. Luokkien välillä oli yleisöäänestys söpöimmästä ponista ja sen Reeta voitti! Siitä saatiin siis toinen ruusuke, sekin on punainen mutta isompi.

Kuva: Mervi Partanen

Agilitynäytös onnistui myös oikein hyvin. Menin radan kaksi kertaa, ensiksi käyntiä ja kun se meni asiallisesti, menin toisen kierroksen vauhdikkaammin.
Itse näyttelykehässä Reeta käyttäytyi myös hyvin, hiukan oli vaan vauhdikas ja ravissa otti vähän laukkoja ja ryysi lopussa mun eteen, mutta ei onneksi niin pahasti kuin viime vuonna. Yllätyin myös iloisesti siitä, miten hyvin Reeta sieti ympärillä pyörivät lapset. Yhtään se ei hermostunut, ja uskalsin jättää sen näyttelyn jälkeen hetkeksi pelkästään lasten kanssa. Reetalla on jo aikamoinen fanilauma, joten rapsuttelijoita riitti.
Jos jotakuta kiinnostaa näyttelykuvat, niin niitä löytyy ainakin näistä osoitteista: Kuvitellen.net, Kuvablogi.com ja Jenna L:n sivuilta. Reetan virallinen nimihän on Naapila Freja, joten nimetyt kuvat löytyy sillä nimellä.

Aloittelin viime kesänä ompelemaan Reetalle fleeceloimea, mutta se jäi silloin kesken; kanttaukset ja kiinnitykset puuttuu. Käytin sitä viime kesänä pari kertaa ihan vaan hakaneulakiinnityksellä. Nyt kun mietin, että pitäisikö loimi vihdoin ommella valmiiksi ja sovitin sitä Reetalle, täytyi vaan todeta, että se on jäänyt pieneksi! Mittasin sitten Reetan korkeuden, ja sehän on kasvanut 2 senttiä puolessa vuodessa! Viime kesänä oli 84 cm, alkuvuodesta mitatessa edelleen 84 senttiä ja nyt yhtäkkiä 86 senttiä. Ei mennyt enää loimi edestä ollenkaan päällekkäin, joten ei voinut hakaneulalla virittää. Onneksi oli lauantaina lämmin päivä, niin ei sitten pesun jälkeen loimea tarvinnutkaan.

Reetan rekisteröinti on myös vihdoin valmis ja sain hetki sitten odotettua postia:

Ei kommentteja: