30.10.08

jotain pientä

Sainpas aikaiseksi kirjoittaa vähän lyhyemmällä välillä kuin viimeksi. Ja on mulla jotain esiteltävääkin, oli jossain vaiheessa muutama ilta aikaa olla kotona ja neuloa, niin syntyi jotain valmistakin. Asiahan oli siis toki niin, että kun ostin uusia lankoja käsityömessuilta, niin tuli kiire tehdä edes jotain aiemmin ostetuistakin.
Ensiksi valmistui tällainen pipo, lankana Novitan Luxus Cloud. Aika mukavan tuntuista neulottavaa eikä varmasti kutise päässä.

Muuten ihan mukava, mutta jotenkin "löysä", varmaan tuo bambu langassa tekee sen. Mutta päässä on jo käynyt pari kertaa ja ihan hyvä tuo on. Täsmälleen saman värinen kuin tallitakkini. ;)

Ja sitten sukat Fortissima Sockasta, väri on Mexiko color. Lanka oli tosi ohutta ja nyt ei vaan huvittanut neuloa 2,5 puikolla, niin tein sitten kaksinkertaisesta.

Hyvin meni värit kohdilleen, mutta tästä langasta en kuitenkaan suosittele kaksinkertaisena neulomaan, jotenkin lopputulos on kummallinen. En tiedä olisiko sitten pitänyt tehdä pienemmillä puikolla, nämä tein 3,5 puikolla. Lanka meni kyllä niin justiinsa että yli ei jäänyt paljoa.

Neuletapaamisissa en ole käynyt pitkään aikaan. Mullahan on aina vatsatanssi keskiviikkoisin enkä halua jäädä siinä jälkeen. Opiston syyslomaviikolla oli sitten vähän tarkoitus mennä, mutta kun tuli muille illoille niin menoja, niin olinpa sitten sen keskiviikon kotona ja vietin laatuaikaa.
Sillä viikolla tuli käytyä peräti kaksi kertaa elokuvissa. Tiistaina käytiin isännän kanssa katsomassa uutuutta eli 3D elokuvaa Matka maailman keskipisteeseen. Sitä piti katsoa 3D:n mahdollistavat lasit päässä ja olihan se aika hurjaa kun näytti siltä että erinäistä sälää lenteli syliin asti. Mulla väsyi silmät tosi nopeasti siihen, eikä leffan juonikaan ollut mikään kehuttava.
Perjantaina kummitytön kanssa käytiin katsomassa Niko - Lentäjän poika. Se on kotimainen animaatio ja se oli kyllä hyvä. Tosi hienosti oli tehty, eniten ihailin eläinten luonnollisia liikkeitä, esim. sudet jolkottelivat kivasti. Kummityttö 6 v. totesi elokuvasta, että se oli ihan hyvä, mutta liian pitkä. Näin aikuiselle se oli ihan sopivan pituinen.

Kummityttö oli meillä ensimmäistä kertaa yökylässä ja mukavasti meni. Lauantaina sitten hoideltiin yhdessä Reetaa ja tehtiin ihka ensimmäinen ratsastusharjoituskin. Siitä enemmän Reetan blogissa.

Viime lauantaina kävin Jyväskylässä, siellä oli Killerillä ponipäivä. Vaikka matkaa oli aika lailla, kannatti kyllä lähteä. Eläinlääkäri kertoi ponien sairauksista ja asiaa oli myös lihavuudesta, ruokinnasta, lääkityksistä, kengityksestä ja varusteista. Oli oikein mukavaa kuulla kerrankin käsiteltävän noita asioita nimenomaan ponien näkökannalta, ne kun poikkeavat kuitenkin jonkin verran isoista hevosista.

Jyväskylässä tuli vähän shoppailtuakin, löysin mm. Reetalle sadeloimen ja Hakkarais-kuutiopalapelin ja Hakkarais-R-mukin. Hakkaraisen ihastuttavan pusumukin löysin Keskiseltä.


Keskiseltä ostin myös kerän uutta Nallea. Minähän olin jo päättänyt, että en enää Nallesta sukkia tee, mutta nämä uudet pätkävärjätyt sai muuttamaan mieleni. Tai no, sanotaan nyt että ainakin ostin lankaa. En ole koskaan lasten sukkia tehnyt (paitsi parit epäonnistuneet vauvansukat joskus...), mutta nyt olisi tarkoitus yrittää tuollaista piirroksen kokoista tehdä.

Ohjevinkkejä otan vastaan, silmukkamäärä nyt ainakin olisi kiva tietää ilman kokeiluita. Hirvittää hiukan se, kun pieniä sukkia ei voi tehdä pyöröpuikolla, eikä mua yhtään huvittaisi palata nyt niin vanhoilta ja hankalilta tuntuviin neljään puikkoon...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Novitan sivuilta löytyy ohjeet kuinka monta silmukkaa ja kerrosta tarvitaan erikoisille sukille.

kuttu kirjoitti...

Kiitos! sieltähän ne löytyi silmukkamäärät ja kaikki! En vaan ollut hoksannut ennemmin sieltä etsiäkään.

Riikka kirjoitti...

Tehän olette käynyt melkein naapurissa, meiltä ei ole Killerille kuin n. 300 m hih. Itse en kyllä ollut tuolloin edes kotona...

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Päätin sitten tehdä käsitöille oman blogin http://askartelunurkkaus.blogspot.com/ ilmottele seuraavan kerran, kun olet tulossa Jkl:ään päin jos vaikka nähtäs :)

Sipi kirjoitti...

Kiva myssy cloudista-itse olen tykännyt langasta kun tein siitä baskerin-lanka ei kutise ja on miellyttävän tuntuinen muutenkin :)Tuo Hakkaraisen pusumuki on kyllä mainio!
Ps. Olis se kiva kun joskus vielä pääsisit sinne meidän tapaamisiinkin ;)

malli45 kirjoitti...

Kiva lukea kuulumisiasi.
Käy katsomassa blogistani haasteesta.

pippuri kirjoitti...

Minäkin löysin tuollaisen pusu-Hakkarainenmukin tänään. On kyllä aivan ihana :)