6.10.08

missä on kuukausi kupattu...

No näinhän siinä taas kävi. Touhua ja menoa on ollut niin kovasti, että blogin kirjoittelu on jäänyt väliin. Melkein kuukausi kulunut edellisestä kerrasta.
Kaikenlaista on tähän kuukauteen mahtunut. Laitan nyt tähän kuitenkin ensiksi tämän ainoan valmistuneen käsityön kuvan, siis sukat. (huomaattehan kuinka epätoivoisesti yritän vielä pitää tätä käsityöpainotteisena blogina...)

Sukkien lankana on Isoveli ja mulla oli tarkoitus ne vain äkkiseltään jämälangoista neuloa arpapalkinnoksi match show-tapahtumaan. Mutta näin siinä kävi... Ovatpa valmiina ensi vuoden tapahtumaa varten, elleivät satu päätymään lahjaksi jollekin sitä ennen. Kooltaan nämä ovat mulle ihan liian pienet, joten itselle ei tule kiusausta niitä jättää.

Heppamaisissa koulutuksissa olen ollut tässä viime aikoina kahdessakin, molemmat olivat Ilmajoella. Ensiksi oli Kari Vepsän pitämä hevostenkäsittelykurssi. Se kesti vain yhden illan, mutta oli oikein antoisa. Oppeja otin jo heti käytäntöönkin, esim. ruokintatilanteessa en päästä Reetaa suoraan heinille vaan odotutan vähän, samoin herkkupalojen antamisen kädestä lopetin.

Toinen kurssi oli toissa viikonloppuna Etelä-Pohjanmaan Opistolla, kaksipäiväinen kengitys- ja kavionhoitokurssi. Sekin oli todella hyvä, opin paljon. Raspaan itse Reetan kaviot ja olen ollut siinä melkoisen epävarma. Nyt tiedän ainakin teoriassa mitä pitäisi tehdä ja miten, käytännössä uskallusta ei vieläkään taida olla tarpeeksi... Olen käyttänyt siis vain raspia, mutta kun pitäisi käyttää myös puukkoa ja pelkään että saan sillä vahinkoa aikaiseksi. Nyt kuitenkin ostin sen vuolupuukon ja uuden raspinkin.


Kuluneiden viikkojen ohjelmaan on kuulunut myös kaverin häät, esteratsastuskisoissa ajanottajana toimiminen, ratsastusseuran kokous ja pari koulutuspäivää töistä. Pidin viimeisen kesälomaviikonkin ja sen aikana tuli käytyä parissa paikassa kylässä ja tallilla tietysti on mennyt myös aikaa. Kansalaisopiston vatsatanssitreenit alkoivat kolme viikoa sitten, joten ratsastustuntien lisäksi säännölliseen viikko-ohjelmaan tuli toinenkin iltameno. Muutama ilta on myös vierähtänyt lastenhoitajana.
Tällaista melko isoa heppaa kävin lomaviikolla kuvaamassa. Kuvaa on muokattu pelkästään himmentämällä omistajan kasvot, muuten on aito tilanne. Ei tuo heppa oikeasti ihan noin julman kokoinen ole, ihminen vaan on alempana ja kauempana tuossa kuvaustilanteessa.


Viime viikonloppu kului niin tiiviisti tallitouhuissa, että käsityömessuille ehdin vasta sunnuntaina.
Lauantaina vietettiin tallilla Eläinten päivää ja vein Essin sinne näytille. Meidän vuohet eivät ole juuri matkustelleet, Essikin on ollut viimeksi autossa vuosia sitten kun pukin luona treffeillä kävi. Matkustus farmarin perällä sujui kuitenkin jopa paremmin kuin koiralla. Kunhan vain ensiksi saatiin vuohi nostettua autoon...
Essi ylitti mun kaikki odotukseni hyvällä käyttäytymisellään tapahtumassa. Pelkäsin että se voisi vain seistä peloissaan paikallaan, mutta Essihän olikin oikein rohkea ja utelias ja tutustui uuteen paikkaan ja ihmisiin tuosta vaan. Kesti hyvin vaikka linja-autolastillinen lapsia pyrähti yhtäkkiä ympärille ja silittäviä käsiä oli selässä aika monta yhtä aikaa. Moni pelkäsi, että puskeeko Essi, mutta eihän se puske ihmisiä. Yhtä heppaa se tosin tökkäsi sarvilla turpaan, kävi kai Essin mielestä liian tuttavalliseksi ja Essi koki tilanteen uhkaavaksi. Mutta ei siitäkään vahinkoa tullut.


Ja sitten messulöytöihin! Tungosta ei sunnuntai-iltapäivänä ollut, joten ihan mukava oli kierrellä. Kaverin kanssa oltiin matkassa ja molempia kiinnosti eniten langat. Ostoksia ei ihan järkyttävästi tullut, ehkä kuitenkin vähän enempi kuin olin suunnitellut. Tässä ensiksi Tapion kaupan osastolta ostospussiin päätyneet Dropsin Classic Alpacat. Olen jo kauan odotellut, milloin tulisi tuollaista paksumpaa alpakkalankaa markkinoille ja nyt kun sitä sitten oli, en osannut edes päättää mitä värejä ottaisin. Sukkia näistä suunnittelen, vaikka eihän niistä varmaan järin kestävät tule. Mutta jos tulisi edes lämpöiset... Kirkasta punaista värivalikoimassa ei ainakaan vielä ollut, joten otin farkunsinistä (nåyttää kuvassa tummemmalta kuin luonnossa) ja harmaata ja jos tuosta luonnonvalkoisesta tekisi sitten raitoja.

Lankakauppa.com:n osastolla meinasikin tulla runsaudenpula. Piti oikein hillitä itsensä kun niin moni lankakerä oli houkutteleva. Näihin sitten sorruin.

Nuo punaiset Colinetten Cadenza -vyyhdit oli aika edullisia ja siksi ne piti ostaa. Mullahan on ennestään tuota samaa lankaa sinisenä, enkä ole siitäkään mitään malttanut tehdä. Punertavat pörröiset Regia Softy -langat oli ainakin mulle ihan uusia, myyjällä oli siitä neule kesken ja näytti niin kivalta että pakkohan sitä oli ostaa. Ja sitten tuo Colinetten Jitterbug -vyyhti... Eihän mun toki pitänyt enää ostaa niitä ohuita sukkalankoja, mutta eipä noin herkullisen väristä vyyhtiä malttanut sinne jättää. Niitä oli enää kaksi jäljellä ja kaverini osti sitten sen toisen.

Lankojen lisäksi messuostoksiin päätyivät vain pari vuohikorttia ja pussi vaniljakreemijauhetta.

Tässä taas loppukevennyksenä Reetan kuva, pesin sen vielä kerran ennen talven tuloa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

..kohta munkin on tehtävä käsityöblogi.. oon vähän innostunut ompelemaan pitkästä aikaa :)

PetRaP kirjoitti...

Laitoin sinulle ja Reetulille tunnustuksen blogiini. Otatteko vastaan?