17.11.08

ressiä ja ressin poistoa

Viime viikko heitti niin ressin puolelle, että enpä sitten ehtinyt/jaksanut kirjoittaakaan, vaikka tarkoitus oli. Viikonloppu ajoi kerrankin asiansa ja sain relattua kunnolla ja nyt olen henkisesti kohtuullisen virkeä aloittamaan uutta viikkoa. Ruumiillisesti en taida koskaan ollakaan virkeä... Viikonloppuna flunssa ilmoitteli tulostaan, mutta ei sitten kurkkukipua pahempaa olekaan tullut.

No joo, aloitanpa kertomalla messureissusta. En käynyt Tampereen käsityömessuilla, vaan jo viikkoa aikaisemmin ELMA-messuilla Helsingissä. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että ne ovat parhaat messut, eikä tänäkään vuonna tullut pettymystä. Vain aikaa olisi saanut olla enemmän, kuudessa tunnissa en kaikkea ehtinyt kunnolla katsoa. Messukeskuksessa oli siis kolmet messut yhtä aikaa: Elävä Maaseutu, Kädentaito ja Metsä. Metsämessujen alueella en edes poikennut, mutta eläinosastolla ja etenkin eläinareenan vierellä notkuin suurimman osan messuiluajasta. Kiinnostavimpia olivat tietysti erilaiset heppa- ja poninäytökset, mutta myös laamat ja alpakat oli pakko nähdä. Siinä aidan vierellä notkuessani tuli yksi kehässä ollut laama ottamaan ihokosketusta otsaani. Pikkasen mua jännitti, että mitä se tekee. Mutta luotin kuitenkin sen taluttajaan, että jos se kerran päästää laamansa niin lähelle mua, niin ei kai se mua pure. Eikä purrut. :)

Päivän odotetuin esiintyjä oli kuitenkin falabella Chali. Olen lukenut falabella-palstaa Villivarsa-lehdestä ja sillä tiesin jo etukäteen odottaa tuon pikkuisen orin näkemistä. Eikä ollut pettymys! Pienen pienessä pakkauksessa oli ison hepan ego, ja tuo heppa osasi myös temppuja.

Meillä oli myös vuohifoorumilaisten tapaaminen messuilla. Vuohiyhdistyksen osastolla oli samassa aitauksessa vuohia ja niiden paimenkoira. Koira tuntuikin kiinnostavan ihmisiä enemmän kuin vuohet. ;)Tässä messujen ostossaalista, ensiksi löysin aika kivasti täydennystä vuohikokoelmiin:

Avaimenperä ja lasinen pukki.

Vuohi-käsinukke.

Falabella-kalenterin ostamista suunnittelin jo etukäteenkin, mutta messutarjous houkutteli ostamaan myös upouuden Falabella-kirjan. Kalenterin takaa pilkottaa Himalajan suolakivi, jonka kävin vielä viimeisenä ostoksena ostamassa. Onneksi oli reppu jossa sen sai kannettua, se on julman painava.

Messuilla töissä ollut kaveri viestitti jo perjantaina, että varaa ripakopallinen rahaa mukaan, messuilla on paljon sukkalankoja. Vaan enpä minä sitten löytänyt kuin tämän yhden sopivan kerän. Kun en niitä ohuimpia sukkalankoja enää halunnut ja vähän paksumpia ei häävistä valikoimaa ollut. Tuon kerän löysin Vihreän Vyyhdin osastolta. Minipyöröpuikkoja olen jo pitkään haaveillut hankkivani tuplakappaleet, ja nyt löytyi kahta tarvitsemaani kokoa Priiman osastolta.

Elintarvikepuolelta tuli ostettua tietenkin vuohenjuustoja ja -jogurttia. Varsinkin Kariniemen vuohijogurtti on aivan huippua ja kun sitä ei täältä päin Suomea mistään saa, niin silloin pitää ostaa kun jostain löytää. Kolatun vuohijuustolan tuotteita ostettiin myös, niitä tosin on jonkin verran myynnissä Pohjanmaallakin, mutta ei ihan kaikkia laatuja. Juustot eivät ehtineet kuvattavaksi, sattuneesta syystä... ;D

Viime viikko oli töissä kiireisempi, kun tehtiin lehtiin joulunavausnumeroita. Enempi ressiä kuitenkin aiheutti samalle viikolle sattunut ratsastusseuran seuralehden taitto. Tein sitä neljä iltaa melko intensiivisesti. Tämä oli nyt neljäs numero koko seuran historiassa ja jostain syystä tämä ressasi eniten. Aineistojen tulossa oli enemmän takkua kuin ennemmin, kun useampi juttu jäi viime tingassa pois ja päätin sitten vähentää sivumäärääkin vielä viime metreillä. Mutta valmiiksi sain, ja toivon mukaan tällä viikolla monistettu lehti kolahtaa sitten postilaatikkoon.

Taittokiireiden keskellä ehdin maanantai-iltana käydä kokeilemassa chiball-voimistelua. Rarsastusseuramme tarjoaa jäsenilleen kerran kuukaudessa liikuntaillan ja kun en ollut lajia ennen kokeillut, niin päätin nyt kokeilla. Ihan mukavaa se oli, itse asiassa erityisesti pallon kanssa tehdyt venytykset olivat niin hyviä, että päätin sitten ostaa pallon itsellekin. Valitsin oranssin, appelsiinilta tuoksuvan. Vaikka lajia voisi harrastaa ohjattuna viikottain, niin taidan tyytyä kuitenkin venytysten tekemiseen kotioloissa. Lajin joogasta lainatut osiot kun ei oikein minua innostaneet...


Viikonloppu meni siis hyvin pitkälti rentoutuessa. Perjantai-illan ja yön olin tosin lastenvahtina ja tulin kotiin vasta ennen neljää. Sain kuitenkin nukuttua pitkälle päivään enkä sitten jaksanut lähteä tallillekaan. Mutta käytiin kuitenkin isännän kanssa Seinäjoella markkinoilla ja elokuvissa. Markkinoilta tarttui mukaan vain yksi luonnonharjasharja Reetalle. Elokuvissa pyöri uusi Bond, pitihän se mennä katsomaan vaikka odotukset ei korkealla olleetkaan. Silti se oli pettymys, räiskinnän seasta ei edes juonta erottanut. Edellisestä Bondista sentäs tykkäsin, mutta näköjään se sitten oli poikkeus.

Lastenvahtikeikalla sain viimeisteltyä parit sukat, toiset 7-veljestä Raitaa ja punaiset on Regia softya. Tuon Regian lopputulos on aivan ihanan pehmeä, mutta kylläpä oli tosi ikävää neulottavaa! Langassa tuntui olevan muita löysempi säie, joka koko ajan lähti luisumaan ja sitten tuli ikäviä möykkyjä. Regian vyötteessä lukee, että sukkiin menisi kolme kerää. Ostin vain kaksi ja en uskaltanut tehdä kovin pitkää vartta. Nyt harmittaa, kun lankaa jäi yli vaikka miten paljon.


Chalin temppuilun innoittamana kokeilin Reetan kanssakin paria uutta temppua. Ensiksi harjoiteltiin trukkilavan päältä kävelyä, siinä nyt ei ollut mitään haastavaa. Sitten tällaista toista temppua, helppo oli tämäkin.

Kuvan ottamisen jälkeen käytiin lenkillä ja jestas kun pikkuinen poni oli lennossa alkumatkan. Paluumatkalla sitten olikin taas vähän turhankin rauhallinen. Mutta näin ne meidän lenkit yleensäkin menee.

Pitää tähän lopuksi laittaa vielä tällainenkin kuva, kun kerrankin onnistuin saamaan oikein luontokuvan. ;)

1 kommentti:

JaanaM kirjoitti...

Olipas ihania kuvia! Oikein ressinpoistoon sopivia!
Hyvä, että hunaja on pysynyt notkeana. Hieman pelkäsin, että se karkeutuu enemmän ts. kiteet tulevat suuremmiksi. Ilmeisesti näin ei käynyt. Ja makuhan ei miksikään muutu, hyvää se on :D