19.12.08

joskus haaveetkin toteutuu...

Mulla on ollut "joulu" jo tällä viikolla. Yksi unelmani toteutui, kun sain hankittua veronpalautusrahoilla Reetalle kärryt! Kärryt tulivat osina ja kokosin ne renkaita vaille valmiiksi tuvan lattialla. Isäntä nappasi kuvan.

Renkaat laitettiin paikalleen ulkona, mutta koska en ole vielä ehtinyt kärryä päivänvalossa ulkona näkemään, siitä ei ole tämän parempaa kuvaakaan. Samassa lähetyksessä tuli Reetalle satulakin, sitä kokeilin jo kerran selkään, mutta ei ole kuvia siitäkään. Myös valjakkovaljaat olen ostanut, niistä olen vasta silaa ja rintaremmiä alustavasti kokeillut. Silapehmusteen tarranauhoja pitää pidentää, projekti on hiukan vaiheessa.
Vaikka se isoin unelmani on siis päästä Reetalla kärryttelemään, ei vielä ole kuitenkaan mitään kiirettä. Tavoitteena kun on, että ensi vuosi harjoitellaan ja vasta vuonna 2010 kun Reeta on nelivuotias, oltaisiin varsinaisessa ajelukunnossa.

Viime viikonloppuna vietimme Tallin joulua. Paikalla oli viime vuotta vähemmän väkeä, mutta "pidot" eivät olleet ollenkaan huonommat. Viime vuonna ei ollut lunta tätäkään vähää ja joulupukki tuli kärryllä. Tällä kertaa pukki sai rekikyytiä, samoin yleisökin.

Talliin tuotiin joulukuusi ja minä hoidin siihen koristeet. Laitoin kaikkea mitä hevoset voi sitten syödä; näkkileipiä, pipareita, porkkanoita ja kuivia ruisleipiä.

Tallille mennessä hoksasin, että olin unohtanut latvatähden. Olkia ei tallilla ollut, niin tekaisin sitten häthätää tähden heinistä ja paalinarusta.


Yhden pipon olen saanut tässä välissä aikaiseksi. Kulutin tähän jämälankoja; siihen upposi Novitan Cloudin jämät, samoin Regia Softin loput ja päälaella piti jatkaa Alpacalla. Se tosin oli ihan täysi kerä, mutta ainut edes suurin piirtein sopiva lanka.

Tästä piposta tuli aika kiva. Ehkä aavistuksen liian matala, mutta sopivan pehmeä ettei kutita, ja kuitenkin napakka. Jännä että Cloud ja Regia Soft kumpikin on yksinään aika löysää lankaa, mutta tosiaan näin yhteen neulottuna ovat ihan erilaisia kuin yksinään.

Koissulille ostimme joululahjaksi The Possun. Olen monta kertaa kaupassa painellut tuollaista kädessäni, mutta nyt vasta tuli ostettua.

Kuvittelen jo mielessäni, minkä sydänkohtauksen saan kun joskus keskellä yötä unissani könyän vessaan ja astunkin possun päälle. Se meinaan röhkäisee aika reippaalla äänellä... Mila ei muuten sitten kovin innostunut tuosta ollutkaan. Äänestä se kyllä tykkää, mutta ehkä tuo on sille leikkimiseen liian iso.

Tällä viikolla on käyty oikein kahteen kertaan Seinäjoella shoppailemassa. Keskiviikkona haettiin joululehtiä ja samalla reissulla ostettiin myös uusi vedenkeitin ja leivänpaahdinkin. Paahdinta meillä ei ole ennen ollutkaan ja nyt on sitten ahkerasti syöty paahtiksia muutaman päivän ajan.
Tänään lähdettiin uudestaan Seinäjoelle, oikeastaan vain hakemaan yhtä joululevyä. Olikin ensimmäinen ikinä ostamani joululevy ja vähän pettymys. Samalla etsittiin vaatteita, ja ehdin Rustoopuoriin hakemaan pari kerää lankaakin.

Tämä on mulle uusi lankatuttavuus. Tähän liittyy hauska juttu. Eilen kävimme tätini luona, ja hän kertoi kuulleensa että yhdessä tietyssä kaupassa on Pirtaa. Jotenkin mun mieleeni nousi heti tämä pätkävärjätty lanka. No minähän tänään menin heti katsomaan, mutta siellähän olikin Novitan Pirta-lankaa, joka on täyttä tekokuitua. Vasta siinä vaiheessa muistin, että tämä lanka joka mulla oli mielessä, taitaakin olla Taito-shopeissa myynnissä. Ja tosiaan ehdin sitten juuri ja juuri Rustoopuoriin. Punasävyistä olisin tietysti halunnut, mutta kun ei ollut niin otin sinistä.

Se joululevy jonka ostin, on nimeltään Enkelten laulu, siinä on eri esittäjiä. Mun joululaululemppari on Paimenen yösoitto, ja se on tuolla levyllä. Alunperin olen tykästynyt siihen Ella Lahtisen esittämänä. Ella ja Sara Lahtisen Joulu sädehtii -levyn ilmestymisestä on kuitenkin jo niin paljon aikaa, ettei sitä taida olla myynnissä, eikä sitä kirjastossakaan ollut. Jos jollain on tietoa mistä sen saisi, niin laittakaapa vinkkejä.

Paimenen yösoitto

hän kulki pitkän matkan sen yli vuorien
kautta kuivien joen pohjien vettä etsien
joka aamu toivoi noustessaan ei enää kauempaa
tänään löydän kyllä peltomaan jolla lauma ravitaan

nämä aavat peltoaukeat kovin oudot on
ja lampaat vaiti raukeat tulis saada lepohon
kaipa tähän täksi yöksi jään en jaksa itsekään
hän laskee lauman lepäämään itse tuntee ikävää

niinpä hän ottaa jälleen huilun sen
soittaa tutun sävelen
ja tuuli kantaa kaukaa sen tuoksun kotiniittyjen
yllä tummuvien peltojen tanssii tähdet rytmiin sen
ne loistaa tänään kirkkaammin kuin koskaan aiemmin

jo laskee huilun huuliltaan tammen runkoon painaa pään
uni houkuttaa yön kulkijaa aivan hetkiseksi vaan
muttei silmiänsä ummistaa voi kun hän nähdä saa
enkeli on tullut taivaastaan jokin viesti mukanaan

minä tulin tänne kertomaan syntymästä kuninkaan
joka ilman miekkaa valtikkaa voittaa kaikki kuninkaat
ei koskaan käy hän sotimaan sopua hän rakastaa
eikä koskaan tule nousemaan ketään häntä suurempaa

niinpä hän ottaa jälleen huilun sen
soittaa tutun sävelen
ja tuuli kantaa kaukaa sen tuoksun kotiniittyjen
yllä tummuvien peltojen tanssii tähdet rytmiin sen
ne loistaa tänään kirkkaammin kuin koskaan aiemmin


säv. & san. Jari Levy

Ei kommentteja: