7.12.08

joulukuuta

Tässäpä teille kunnon pukki!

Käväisin tässä yhtenä päivänä taas Vuohiojan kuttulassa, sain sieltä yhden pukin sarvet. Siellä tuon komean pukkiherran tapasin. Olikin veikeä pukki, oikein poseerasi mulle kun kuvasin sitä. Ja iski silmääkin!
Myös tällainen pienen pieni kili siellä juoksenteli, oli syntynyt keskosena ja oli kuvanottohetkellä noin viikon ikäinen. Ihme että oli jäänyt henkiin! Tosi suloinen tapaus!

Tulin sitten kotiin pukinhajun kanssa ja kun ne tuomani sarvet vielä haisivat tuolla ulkona, niin meillähän oli sitten muutaman päivän sisällä kaikki kutut kiimassa. Ei tosin ollut vielä sellainen "kunnon" huutokiima kenelläkään, yleensä nämä syksyn ensimmäiset on vähän lievempiä, mutta joulun aikoihin huudetaan jo kuin syötävät, kun ei sitä pukkia vaan näy ei kuulu. ;D

Reetalla on jäänyt heijastinriimu pieneksi, enkä löytänyt mistään uutta sopivaa. Edellisen riimunkin teetin ompeluttamalla suutarilla varsariimuun palan heijastinnauhaa. Nyt en löytänyt sopivaa valmista riimuakaan, mutta löysin Killinkosken Nauhalasta sopivaa heijastimellista nailonnauhaa ja päätin tehdä riimun itse. Tilasin Börjesiltä halpisriimun, josta sain sitten renkaat ja lukot. Sattui tosiaan löytymään riimu jossa on tuollainen pujotettava solki, eikä siihen tarvinnut reikiä tehdä.

Mitat otin valmiista sopivasta riimusta ja mallia katsoin myös tuosta mistä renkaat otin. Turvan päälle ompelin vielä palan leveämpää heijastinnauhaa. Riimu onnistui hyvin, tänään oltiin koekäyttämässä.

Ja tässä riimu vielä lähikuvassa.

Punoin tuosta samasta nailonnauhasta myös riimunnarun, mutta siitä tuli niin paksu ja jäykkä, että taidan purkaa sen ja ommella vaan ihan litteän narun siitä. Heijastinnauhat on vain nauhan toisella puolella, joten siksi pitää ommella kaksinkertaiseksi.

Sain valmiiksi yhdet joululahjasukat. Nämä ovat siis 6 vuotiaan kokoa, saaja ei lue tätä blogia niin siksi uskallan esitellä jo nyt.

Kyllä oli hankalan tuntuista neuloa pitkästä aikaa neljällä puikolla koko sukat! Koko ajan tuntui että puikot päät tökkii ja hidastakin se oli. Mutta lopulta tulivat valmiiksi. Lankana näissä siis Nalle Talvi.

Eilen olin pitkästä aikaa koko päivän kotona. Pidin oikein leivontapäivän. En ole neljään vuoteen pipareita leiponut, mutta nyt on tehnyt mieli leipoa. En ole tässä välillä siksi leiponut, että en olisi niitä myös syönyt... Nyt niillä eletäänkin muutama päivä. Ja tuolla kakulla huijaan taas itseäni, en syö karkkia tai suklaata muuten, mutta leivonnaisissa kaikki menee. Siispä kakkutaikinassa on Pätkistä ja päällä valkosuklaata... Eipä ole tullut täytekakkuakaan vuosiin tehtyä!

Alareunan pikkuleivät tein pursottimella ja niissä on keskellä aprikoosihilloa. Pursottimen käytöstäkin oli kauan aikaa, en edes muistanut enää miten näppärä vehje se on.
Toissa viikolla ehdin käymään pitkästä aikaa Tikkuajien neuletapaamisessa, ja Intsun kanssa juteltiin näistä leipomispäivistä. Intsulla on niin herkullisia kuvia blogissaan, että ainakin mua ne oikein inspiroi!

Veronpalautuksiakin tuli ja pikku hiljaa niitä on törsätty. Ponin varusteisiin nyt satsaan, onhan niitä jo odotettukin. Kärryt ja satula on tilauksessa, valjaat ja muuta pienempää sälää jo ehti tullakin, mutta en niitä vielä ole kuvannut. Meillä alkaa olla hienoinen sijoitusongelma, mihin ne kaikki vermeet laittaa. Talliin en tahdo nahkaisia tai metalliosia sisältäviä varusteita jättää ja ainoa paikka sisällä pienessä talossamme on pieni eteinen. Sinne viritettiin nyt loimiteline, tähän saakka loimet onkin lojuneet lattialla kenkien päällä... Vielä aion laittaa satulatelineen katon rajaan, muualla ei vaan ole tilaa.

Että meillä tuoksuu kaikki nyt sitten ponille, mutta eipä sitä itse enää haistakaan.

Reeta on tykännyt lumen tulosta kovasti. Se ottaa ilon irti juoksentelemalla pukkilaukkaa tarhassa. Katsokaa vaikka!

2 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Voi kun kiva lukea taas sun kirjoituksia! Oi,oi sitä pukkiherraa! Jos sen pelkkä hajukin saa kutuissa säpinää,niin mitä olisikaan , jos itse herra ois paikalla :)
Ai,minunko leipomukset inspiroi! Kiitos,olen otettu. Kyllähän mä kaikkee teen,mutta mä olen sellainen "rutturäätäli" ,joka homassa! Sulla näyttää hyvin onnistuneilta ja namilta leipomukset. Jokos olet aloittanut Reetalle säärystimiä :) :)

Sipi kirjoitti...

Ihana pukki! Piparit on mulla vielä leipomatta mutta muutoin alkaa joulu olla jo valmiina :)