4.1.09

uutta vuotta alkavaa

Hyvää tätä vuotta!
Tajusin juuri, että mulla on tähän bloggaukseen varattuna pelkästään heppailukuvia! Edes joululahjoja ei tullut kuvattua. Oliskohan siihen tarpeeksi hyvä selitys se, että eipä sitten tullut edes jouluksi kunnolla siivottua ruokapöytää, enkä jaksanut sitten raivata sitä kuvausalustaksikaan ja niin vaan joululahjat löysivät tiensä mikä minnekin, ilman että olisivat kuvaan päätyneet. Lahjoja kuitenkin jonkin verran tuli, vaikka tosi pienessä mittakaavassa mun perhe/ystäväpiirissä lahjotaan. Itse keskityin tänä vuonna antamaan syötäviä lahjoja, eli pipareita ja pikkuleipiä eri tavalla pakattuina. Villasukkia meni lahjaksi kahdet ja ne olenkin jo molemmat täällä esitellyt aiemmin.
Joulun vietto sujui aika perinteisissä merkeissä; aattona käytiin mun vanhempien luona syömässä ja saunomassa ja tultiin illaksi kotiin. Kotiin tullessa tuntui siltä, että ehkä ensi vuonna ollaan ensimmäistä kertaa aattopäivä kotona. Joulupäivänä teimme perinteistä joulupizzaa ja löhösimme pizzaa syöden sohvalla ja leffoja katsoen. Mutta siihen päivään sisältyi myös koko joulun ajan huipennus ja unelmien täyttymys: kokeiltiin ensimmäistä kertaa Reetalle kärryjä perään ja hienostihan se meni! Tapaninpäivänä olin tallilla ja lauantaina tehtiin sukulaisvierailu Pohjois-Savoon Keiteleelle.
Sunnuntaina pääsin sitten vihdoin jouluratsastukselle ja se olikin oikein 3 tunnin maastovaellus. Sain mennä Paukku-hepalla, joka on jo eläkepäiviään viettävä tallin suosikkiheppa. Sen selästä ei tarvinnut pelätä tippuvansa, vaikka kerran mentiinkin vähän lujempaa, kun Paukku pelkäsi moottorikelkkaa.


Välipäivät mulla oli töitä, ja uuden vuoden aattona olin koko päivän autoilemassa, kun lähdin kaveriksi hakemaan yhtä ponia toiselta puolelta Suomea. Päivä oli pitkä ja kotiin tultuani en sitten jaksanut valvoa edes vuoden vaihtumiseen saakka. Uuden vuoden päivä menikin vielä palautuessa ja perjantaina oli taas työpäivä.

Reetan ajokoulutuksessa oli tänään neljäs ajokerta ja nyt kokeiltiin menoa ilman taluttajaa. Kolmella ensimmäisellä kerralla on ollut päässä vain riimu ja aluksi talutettiin molemmin puolin naruista. Tänään laitettiin myös suitset ja ohjat ja mentiin ihan oikeasti. Ohjasajoa on toki harjoiteltu aiemmin ja opit oli aika hyvin Reetalla jääneet mieleen. Vain yhden kerran ohjaus petti pahemman kerran ja mentiin lumipenkkaan, josta isäntä meidät auttoi pois. Intoa Reetalla oli vaikka miten, vauhtia siis riitti mutta eipä noin pieni poni kauhean lujaa pääse vaikka täysiä päästäisikin.


Pakkanen on paukkunut ja luonto näyttää tosi kauniilta. Kun sitä vaan tarkenisi katsella! ;) Tänään ennen ajeluharjoituksia yritin vähän kuvailla Reetaa talvisessa maisemassa. Hiukan vaikeaa se on saada kuvaa, jossa poni ei olisi turpa maassa tonkimassa löytyykö lumen alta jotain syötävää...


Näin vuoden vaihtuessa sitä vähän miettii mennyttä ja tulevaa. Uudenvuoden lupauksia en ole harrastanut, enkä liioin ole tehnyt mitään listauksia mennen vuoden käsitöistä. Viime vuodesta parhaiten mieleen on jääneet kesälomareissu Kolille ja Reetan kanssa hyvin sujunut agilitynäytös match show:ssa. Ikävempänä asiana jäi mieleen kesäinen sairastaminen.
Yhden päätöksen uudelle vuodelle kuitenkin tein, sitä olen toki kypsytellyt jo pidempään eikä se nyt kauhean radikaali juttu ole. Päätin lopettaa jäsenyyteni tilkkuyhdistys FinnQuiltissä ja liittyä sen sijaan Suomen hevosenomistajien yhdistykseen. Asia nyt vain on niin, että 10 vuoden intohimoisen tilkkuilun jälkeen into lopahti täysin, eikä ole enää palannut vaikka olen jo parisen vuotta sitä odotellut. Mielen ja ajankäytön ovat sen sijaan valloittaneet täysin hepat ja nyt tosiaan kun sain kesällä Reetan rekisteripaperitkin, niin voin tuohon hevosenomistajien yhdistykseen liittyä.

Ja vinkkinä vielä tässä lopuksi, että Reetan blogissa on meneillään arvonta.

2 kommenttia:

aura kirjoitti...

Onnellista alkanutta vuotta!

Barbro kirjoitti...

Minulla on vähän sama ongelma, että ompelukone kuiskii nurkassa yhä hiljaisemmalla äänellä. On tainnut jo luopua toivosta ;-)