27.3.09

lomailua

Tällä viikolla vietän talvilomaa! Kauan sitä on odotettu, mutta nyt se on jo lopuillaan.
Aloitin lomailun oikeastaan jo päivää ennen, kun pidin viime viikon perjantain pekkasvapaata. Lähdettiin oikein isännän kanssa Tampereelle messuille. Siellä oli ihan uusi Hevoset 09 messutapahtuma ja reissu kannatti tehdä, oli mukavat messut. Parasta antia oli näytökset, tämä kaikista upein:

Kuviakin laitoin kuvablogiin, käykäähän katsomassa jos messut jäi väliin.

Ostoksia messuilta tuli tehtyä jonkin verran. Ostin itselleni ratsastushousut, Reetalle glitterisuihketta, kärryyn vetoliinoille pikakiinnittimet, ja sitten vielä nämä suojat. Oli ihan pakko, kun löytyi noin pienet.


Reeta sai sitten ajokoulusta todistuksen ja viettää nyt pientä lomaa. Pihakin on niin liukas että tosi varovasti pitää kävellä. Mutta metsässä ei ole liukasta, ja käytiinkin lenkillä tässä yksi päivä. Metsän keskellä on pelto, jossa uskalsin päästää Reetan ihan vapaaksi ja kuvailla.


Sunnuntaina oli taas ratsastusseuran keilailu. Se on ihan mukavaa puuhaa, urheilua jossa ei tule hiki. ;)


Maanantaipäivän vietin kaverin luona ja pidettiin "ompeluseuraa", sain nämä sukat hyvälle mallille ja nyt ne on vihdoin valmiitkin. Lankana on Isoveli Color.

Otin Milankin mukaan tutustumaan pieneen mopsipoikaan. Ilmeet ehkä kertookin miten tapaaminen sujui. Eli juostiin vuoronperään toisiaan karkuun...


Lomaa edeltäneen parin viikon aikana suoritin ensiapu II -kurssin. Olihan se aika rankka neljä iltaa kahdessa viikossa, mutta tarpeen oli kurssi. En muistanut enää paljoakaan ykköskurssilla opituista asioita. Nyt sai taas "potkua" turvallisuusasioihinkin ja hankin uuden ensiapulaukun autoon ja pienen retkipakkauksen jonka voi ottaa kärryajeluille mukaan.


Tampereen reissulla ehdittiin poiketa Biltemassa ja ostin sieltä naruja. Pitkään on ollut haaveissa kokeilla itse naruriimun solmimista, mutta sopivaa narua ei ihan helposti löydykään. Täällä Pohojammaalla kun ei veneilyä paljoa harrasteta, niin narutarjonta on kaupoissa aika suppeaa.
Eilen illalla sitten aloitin, purin, solmin, purin, solmin. Yö tuli jo vastaan ja jatkoin tänään. Purin ja solmin taas. En katsonut tunteja kauanko siinä lopulta meni, mutta valmiiksi tämä tuli.

Hommasta olisi toki voinut päästä helpommallakin, jos olisi tyytynyt yksinkertaisempiin solmuihin. Mutta halusin tehdä täsmälleen samanlaiset kuin valmiina ostamassani amerikkalaisessa naruriimussa. Turvan alle tulevan solmun tein netistä löytyvällä ohjeella, muut solmut yrityksen ja erehdyksen kautta. Ongelmia tuotti narun jäykkyys ja se ettei solmua tehdessä voinut tietää miten päin narut asettuvat solmun jälkeen. Turvan päältä ne menivät ihan väkisin kieroon, mutta onnistuin lopulta saamaan se suurinpiirtein siististi.

Keskiviikkona olin Seinäjoella seminaarissa, jonka aiheena oli sosiaalipedagoginen hevostoiminta. En ollut ennen aiheesta kuullutkaan ja vaikutti todella mielenkiintoiselta. Vaikka aihe ei itseäni suoranaisesti kosketa, niin seminaarin esitelmöijän kertovat esimerkit elävästä elämästä tallilla laittoivat kyllä itseänikin miettimään, että miten käyttäydyn ja olen aikuisena lasten ja nuorten kanssa kun talliyhteisössä olen.

Tuvan nurkalla näyttää tältä! Kevättä se tekee.


Tässä vielä yksi vanhempi kuva, löysin blogikuvakansiostani. Olen sen joskus sinne laittanut mutta olin näemmä unohtanut sitten laittaa aiemmin näytille. Se on meidän Santeri päiväunilla.

1 kommentti:

Tiia kirjoitti...

Mahtava toi valjakkovideo! Tuo on kyllä hurjaa ajaa parilla, tunsin olevani ihan pulassa kun ekan kerran ajoin Savijärvellä paria, ja kun ei ollut edessä mitään metristä ponia vaan ihan oikeat hevoset... :D