7.8.09

Farmaria ja muuta mukavaa

Tässä on edellisen bloggauksen jälkeen ehditty juhlia omat, kummitytön ja Reetan synttärit. No omia ja Reetan synttäreitä ei nyt niin kovin juhlittu tällä kertaa. Reeta sai porkkanoita ja myöhästyneenä lahjana vasta tällä viikolla uuden satulan.

Hiukan isompi tuo on kuin edellinen satula enkä tiedä istuvuudesta vielä mitään. Edellistä satulaa varten pienentämäni satulahuopa on tähän liian pieni, eli täytynee katsella sekin uusi taas.

Kotipaikkakunnalla oli sitten Spelitkin, mutta ne jäivät minulta tänä vuonna kokonaan väliin. Ei ollut oikein sellaista vetonaulaa esiintyjissä tällä kertaa. Mutta ei se mitään, sain mahdollistettua toisten osallistumisen kun menin hoitamaan kaverin lapsia.
Muutenkin ohjelmaa tosiaan riitti tuona viikonloppuna, kun sunnuntaina käväistiin Ylivieskassa poninäyttelyä katsomassa. Siellä oli agilitykisakin, ehkäpä ensi vuonna päästäisiin sinne osallistumaankin jos se silloinkin järjestetään. Kamera oli tietysti mukana ja kuviakin löytyy Kuvablogista.
Samalla reissulla käytiin katsomassa yhtä heppatraileria, mutta tällä kertaa kuva ei kertonut ollenkaan totuutta, vaan traikku oli ihan pettymys ja jäi ostamatta.

Viime viikonloppu kului Kokkolassa Farmari-maatalousnäyttelyssä. Oltiin molemmat päivät siellä ja ihan koko päivät vielä. Isäntä oli esittelemässä erään yhdistyksen teltalla ja mullakin kului aika rattoisasti.
Lauantaipäivän kiertelin ja katselin ja tein vähän ostoksiakin. Yllättävän vähän sieltä tosin löytyi sellaista, mitä olis ollut pakko saada. Tämän koru nyt tuli kuitenkin ostettua. Se on emaloitu enkä todellakaan muista kuka sen oli valmistanut. Niitä emalikoruja oli monenlaisia, mutta jostain syystä musta heppa oli se mihin silmäni iskin. ;)

Lankaa oli toki tarjolla monenlaistakin, mutta ei ollut aikomustakaan ostaa mitään. Vaan lähtihän sieltä vyyhti mukaan, satuin voittamaan jonkin lammasyhdistyksen arpajaisissa tämän ja ihan mieluinen voittohan tämä on! Siis aitoa pässinpökkimää.

Lauantaipäivän päätteeksi näin vielä vuohien lypsynäytöksen.


Sunnuntaina sitten oli aika kiireinen päivä. Puuhailin kaverin ponien kanssa ja tarkoitus olisi ollut ehtiä puunaamaan toisen kaverin ylämaan nautojakin, mutta ehdin vasta vähän ennen kehään menoa paikkeille.

Näyttelystä tuli menestystäkin, kuten kuvasta näkyy!

Ponien kanssa osallistuttiin sitten paitsi hevosrotujen esittelyyn, myös agilitynäytökseen! Upea tilaisuus tehdä uutta lajia tunnetuksi. Olin siis kaverin Nuusku-ponilla "lainaohjastajana". Reetan kuskaaminen noin kauaksi olisi ollut vähän hankalaa.


Tiistaina pääsin käymään "vähän" Reetaa isomman hepan kärryillä. Oli tosiaan pikkuisen erilaista tämä kyyti, lähinnä sen takia ettei tuolta peffan takaa näkynyt oikein mitään. :) Mutta mukavaa kyytiä oli, hyvin on tämäkin tyttö oppinut kärryjä vetämään.

Heppa on siis 3-vuotias, säkäkorkeudeltaan tällä hetkellä 181 senttinen shire! Edellä vetoapuna suomenhevonen.

Ja sentäs jotain olen saanut käsillänikin tehtyä. Tikkuajien KIP-päivänä vein Heleenalle kassillisen vanhoja tilkkulehtiä ja Heleena halusi ostaa minulle lankakaupasta lankoja. Valitsin sitten Fabelin paksumpaa versiota. Oikeasti tämä on juuri sellaista lankaa jollaisen tuloa markkinoille olen odottanut jo kauan! Siis tarpeeksi paksua pätkävärjättyä. Ja sukista tuli ihanat!

Tikuttelin 4 mm puikoilla, näihin meni lankaa vajaat 2 kerää. Toinen kerä piti keriä uudelleen koska värit meni päinvastoin kuin toisessa ja samalla piti ottaa tosi pitkästi pois että löytyi sama aloituskohta. Ellei olisi niin pitkästi mennyt lankaa siinä hukkaan, olisin ehkä tehnyt pidemmätkin varret. Mutta joka tapauksessa, olen sukkiin oikein tyytyväinen, raidoitus täsmäsi hyvin. Ja noin paksusta langasta valmistuivat nopeasti.
Lankaa oli muistaakseni sinisävyisenäkin, pitänee ostaa sitäkin joskus...

1 kommentti:

Heleena kirjoitti...

Komiat sukat! Olen kutonut vain ohkaisesta Faabelista. Seuraavaksi ostan paksumpaa.