8.9.09

loppukesän touhuja

Taas on kuukausi vierähtänyt edellisestä bloggauksesta, vaikka mulla niin oli tarkoitus kirjoitella aikaisemmin... Ja nyt kun latasin kuvia, huomasin että mulla on vain ja ainoastaan eläinkuvia kaikki!
Mutta aloitetaanpas tuolta heinäkuun puolelta. Meitä pyydettiin Reetan kanssa esiintymään agilitynäytökseen Seinäjoella olleisiin ponikuninkuusraveihin. Upea mahdollisuus tehdä lajia tunnetuksi! Vaikka itse näytöspäivänä ei niin upealta tuntunutkaan, kun vettä satoi taivaan täydeltä eikä yleisöä sen takia ollut liiaksi asti. Mutta kokemusta tuli ja Reeta käyttäytyi näytöksessä todella hienosti, vaikka ennen sitä olikin ihan täpinässä. Tässä yksi kuva näytöksestä.

Kuva: Mervi Mäki-Neste


Päivää ennen näytöstä sain vihdoin toteutettua ison haaveeni. Käytiin ostamassa hevostraileri Reetan kuljettamista varten. Traileri on vanha, mutta hintaansa nähden ihan kelpo, eikä sen vetämiseen tarvitse pikku-e -ajokorttia.
Viikon päästä ponikunkkareista Reeta ja traileri saivat taas kyytiä, kun mentiin kesän huipputapahtumaan, match show:n. Sitä varten ehdin saada Reetan mikkihiiri-edustussetinkin valmiiksi.

Kuva: Annika Haarajärvi

Mikki-fleecen ostin jo muistaakseni vuosi sitten Eurokankaasta. Reunakantin olen ehtinyt tallettaa niin hyvin, että sitä ei ole löytynyt vieläkään, vaan jouduin ostamaan uutta nauhaa tilalle.
Riimun tein alusta lähtien itse, samalla tyylillä kuin edellisenkin, eli tässäkin on renkaat ym. helat vanhoista riimuista kierrätettyjä. Niskan taakse kehittelin tarrakiinnitteisen muovisen pikalukon. Tämä on siis turvariimu, muovilukon pitäisi hajota, jos poni tarkertuu siitä johonkin. Käytän tätä riimua siis kuljetuksessa. Turvan päälle ja sivuille ompelin pätkät mikkihiiri-koristenauhaa jota löysin joskus viime talvena Tampereelta Koskikeskuksessa olevasta käsityöliikkeestä.

Kuva: Annika Haarajärvi

Näyttely meni ihan kivasti ja Reeta sai punaisen rusetin. Edustettiin tietysti taas prinsessakruunussa. ;)


Näyttelyä varten suunnittelin ja tein show-pantoja tallin hepoille. Tässä kukkapanta jonka tein kaulakorusta.

Tämä panta on myös kaulakorusta.

Ja tämä helavyön heloista. Tämä panta on kaupan jos jotain kiinnostaa, koko on full, pituus 44 cm. Kävi hepan päässä vain kuvauksen ajan.

Tälle ponille laitettiin kangaskukka otsapantaan.


Jo viikon päästä tuosta mätsäristä käytiin jo toisessakin. Se match show oli Kurikassa ja sieltä ei ole paljon kerrottavaa. Vettä satoi koko päivän eikä kukaan oikein nauttinut olostaan. Reeta käyttäytyi vähemmän prinsessamaisesti, mutta kokemusta saatiin taas. Kuviakaan ei kukaan vesisateessa ottanut.

Edellisessä bloggauksessa esittelin Reetan uuden satulan. Kun sen istuvuutta verrattiin vanhempaan satulaan, huomattiin että uusi on liian iso. Eli vanhassa vara parempi, ja niinpä myin uuden satulan pois saman tien.
Mutta nyt löysin vihdoin ja viimein shettis-kokoisen, punaisen satulahuovan. Kävin teettämässä siihen Reetan nimen Tuurin laatupainossa.


Tässä yhtenä päivänä ajelin Reetan äidin ja pikkuveljen laitumen ohi. Ja mitä silmäni näkivätkään, pikkuveli on vaihtanut väriä! Se on nyt lähes saman värinen kuin Reeta.


Tänä kesänä olen ihmetellyt perhosten vähyyttä. Tässä yksi iltapäivä näinkin sitten "koko kesän perhoset" samalla. Aurinko paistoi ulkorakennuksen seinään ja keltaisissa ovissa ja nurmikon keltaisissa kukissa oli yhteensä parikymmentä perhosta! Kaikki tätä samaa lajia.


Viime viikonlopun vietin taas näyttelyreissulla, mutta tällä kertaa olin kavereitten apuna heidän poniensa kanssa. Matka oli pitkä ja reissulla oltiin yön yli. Kavereitten ponit pärjäsivät näyttelyssä todella hyvin ja siitä on itsellänikin iloinen mieli vieläkin.

1 kommentti:

Heleena kirjoitti...

Reeta on upean näköinen noissa varusteissaan. Loimi on tosi hauska ja säärystimet vai miksi niitä oikein kutsutaan. Ja prinsessa panta, voi ei! En ole juurikaan nähnyt näitä ponikilpailuja, joten tämä koristukset on kaikki uutta.