30.11.09

elossa ollaan!

Jep jep, elossa tosiaan ollaan, vaikka blogin päivittäminen on jäänyt pahasti muiden kiireiden jalkoihin.
Neuletöitä ei ole kovin paljon tullut tehtyä. Nämä sukat olivat kuukausikaupalla kesken, muistelen että aloitin niitä jo heinäkuussa ja vasta pari viikkoa sitten ne vihdoin valmistuivat. Lankana oli joku Opalin pätkävärjätty, sitä oli 100 gramman kerä, mutta koska neuloin kaksinkertaisesta langasta, se ei sitten riittänytkään oman jalkani kokoon. Sukista tuli sitten tällaiset tyhmät nysät, jotka eivät varmaan sovi kenellekään... Lankakin oli kerällä paljon kivempaa, neuloessa se oli jotenkin karkeaa ja tönkköä.


Hevosten otsapantoja tein alkusyksystä useampiakin, mutta vain tämä yksi tuli kuvattua. Se on niittivyöstä tuunattu "heavyhepan" panta. ;)


Puukäsitöitä tein kanssa vähäsen pitkästä aikaa. Kävin ekaa kertaa Seinäjoella uudessa askarteluliikkeessä ja sieltä tarttui mukaan vanerikirjaimia ja maalia. Taustat näihin kyltteihin sahasin itse vanerista.
Tämä eka tuli karsinan oveen.

Ja toinen trailerin perään.


Seinäjoen käsityömessuista on jo aikaa, sekin viikonloppu oli niin ohjelmaa täynnä, että ehdin vain pikaisesti piipahtaa messuilla. Tikkuajilla oli oma osastokin siellä, mutta hätäiseen ehdin vain moikata tuttuja, en yhtään istahtaa tikkuamaan. Mutta jotain ostoksia sentään tuli messuilta tehtyä. Tässä ensiksi langat, Tapion Kaupan osastolta tietenkin...

Ja muut ostokset. Hiomakiven ostin kavioiden vuolupuukkoa varten. Kimaltelevia tarralevyjä kypärätuunausta varten, tuossa jo ensimmäinen tarra liimattuna kypärään. Paras messulöytö taisi kuitenkin olla tuo musta nahka, jota on ihan puolikas vuota. Sitä käytinkin jo otsapanta-askarteluihin.


Vähän tässä yksi päivä ompelinkin. Taas kerran huomasin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Näitä jalkaheijastimia kun suunnittelin aika kauan ja sitten kun aloin ompelemaan, se sujui kivasti ja nopeasti. Pohjana on siis punaista fleeceä (joka sopii valjaspehmusteiden väriin) ja päällä leveää heijastinnauhaa. Päät kiinnittyvät tarranauhalla ja laitoin vielä tuohon päähän nailonnauhan pätkän, siitä on näppärä ottaa kiinni tarraa avatessa.

Ja tässä ne jalassa, tulipa sopivat!


Ja missähän se mun aikani sitten kuluu... Heppajutuissa pääasiassa. Kaikenlaisia koulutuksia, tapaamisia, kursseja, kisoja ja kokouksia on ollut syksyn mittaan. Tässä kuitenkin kuvina ne parhaat hetket.
Eli Reetan kanssa kärryttelemässä.

Ja Paukun selässä ratsastelemassa "tätiterapiaratsastusta".


Viime lauantaina oli kotikylällä joulunavajaiset ja käytiin Reetan kanssa talutuslenkillä siellä saakka. Matkaa tuli yhteensä reilut 6 km. Kylällä monet kävivät Reetaa rapsuttelemassa, ja se olikin reissun tarkoitus. Siis totuttaa Reetaa ihmisiin ja hälinään, kun kotosalla vaan niin rauhallisesti elellään.

Reetalla oli pari vuotta sitten tekemäni kulkuskauluri ja selkään laitoin satulalaukuista tuunatut "reput". Niissä kulki mukana kamera ja vähän evästäkin.
Reetan blogissa on muuten meneillä arvauskisa, vielä ehtii osallistua jos on nopea!

Eläinperheestämme on yksi suru-uutinen. Vanhin kissamme, mustavalkoinen Santeri jouduttiin lopettamaan viime viikolla. Se oli satuttanut jossain toisen takajalkansa niin että polvi oli mennyt pahasti paikaltaan. Vein sen kuvattavaksi eläinlääkäriin ja kuvasta näki, ettei polvea olisi saanut enää korjattua. Olihan Santerilla ikää jo yli 10 vuotta, hyvä ja terve elämä takana.

1 kommentti:

Barbro kirjoitti...

Wau, mikä otsapanta tuo "hevi"-versio. Muutkin kyllä ihan superkauniita. Maksaisko minkä verran ja tekisitkö mulle?