11.3.10

sarvia ja sukkia

Vaihdoinpa sitten vihdoin blogin pohjaa. Olin kyllä muuten ihan tyytyväinen entiseen, mutta kun se oli niin vanha, ei siinä toimineet uudemmissa blogeissa olevat hienoudet. Linkkien lisääminen oli todella vaikeaa, kun piti käydä koodiin kirjoittamassa. Mutta suurin puute oli, että blogin alareunasta puuttui linkki "Vanhemmat tekstit". Päätin siis vaihtaa uuteen pohjaan että pääsen käsiksi noihin uusiin ominaisuuksiin. Täydellisen tyytyväinen en tähän pohjaan ole, mutta saa nähdä saanko aikaiseksi muokata enempää...

Sain tässä jokin aika sitten kaverilta sarvia, jotka oli sahattu nupoutettavilta lehmiltä. En ollut ennen lehmänsarvia käsitellyt, mutta arvelin ettei se niin paljon voi poiketa vuohensarvien käsittelystä, etteikö sitä kannattaisi yrittää.
Vuohensarvissa riittää yleensä tunnin keittäminen, että luutohlo lähtee sarven sisältä. Vaan lehmänsarvissa ei riittänyt, keitin niitä tuntikausia ja silti luut olivat tiukassa. Isännän avustuksella nuijimalla ne kuitenkin lopulta lähtivät.
Keittelin sarvia sitten vielä toistamiseenkin, että sain pinnan pehmeäksi ja vuolin pinnasta siklillä sen mitä lähti.
Yhden sarven sahasin kokonaan kiekoiksi, muille en ole vielä tehnyt mitään. Kiekoista oli ajatuksena tehdä kaulakoruja ja yhden olen saanut valmiiksi.

Sahauspinnan hiomisessa on yllättävän kova työ ja noin pienen kappaleen käsissä pitäminen ei ole ihan helppoa. Mutta onnistui kuitenkin. Viimeisen hionnan tein vesihiomapaperilla ja öljysin pinnan ruokaöljyllä. Lopputulokseen olen tyytyväinen.

Tänä talvena on villasukille ollut todella tarvetta. Vaikka mulla on niitä iso korillinen, tuntuu että aina puuttuu just oikeanlaiset sukat. Tällä kertaa olin vailla sukkia, jotka istuu kuin valettu eikä varsi lörpsähdä. Sitä en vielä tiedä, onnistuinko saamaan tarpeeksi napakan varren, mutta tein nämä sukat 44 silmukalla aikaisemman 48 silmukan sijasta. Lankana on 7-veljestä Polkka.


Elän tällä hetkellä töissä todella stressaavaa aikaa ja tuntuu että vapaa-aikana ei jaksaisi oikein mitään. Kun kotiin pääsee, tekee mieli nostaa aivot narikkaan ja maata vaan sohvalla. Käsitöitä ja tarpeita olisi vaikka mitä, mutta nyt ei vaan huvita. Vaan enää on ensi viikko töitä ja sen jälkeen viikon loma. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja: