5.4.10

loimitusta

Lomaviikko se sitten oli ja meni. Ihan kivasti sain relattua ja sen pidinkin loman prioriteettina nro 1. Kiireellisyysjärjestyksessä toisena oli Reetan villaloimen ompelu valmiiksi. Olin sen aloittanut joskus silloin kovien pakkasten aikaan, mutta inspiraatio ei oikein riittänyt. Mutta lomalla se sitten tuli valmiiksi, tällainen siitä tuli.

Väri on melkoisen ärhäkkä, mutta siihen on hyvä syy. En löytänyt kaupasta tarpeeksi paksua villakangasta ja suuntasin sitten hankintamatkalle kirppareille. Tämä oli ainut villaviltti jonka löysin. Ja onhan tuo toki pirteä väri, mutta omaa silmääni olisi miellyttänyt paremmin joku punasävyinen. ;)
Tässä kuvassa näkyy noi etukiinnitykset, niiden funtsaamisessa menikin tovi. Halusin jonkin verran säätövaraa tuohon kaula-aukkoon, mutta solkikiinnitys ei ollut mahdollinen, koska en löytänyt sopivan väristä nailonnauhaa, johon voisi tehdä reikiä sulattamalla. Tuollaista beigen väristä puuvillanauhaa sen sijaan löytyi, samaa sävyä jota oli kanttausnauha ja mahavöiden nauhat.

Tuolla etukappaleiden välissä on myös tarranauhaa, joka pitää alempana olevan reunan paikoillaan.
Takapäähän suunnittelin jotain koristekuvaa jossa olisi R-kirjain, mutta satuin löytämään tuollaisen valmiin väreihin sopivan kuvan ja laitoin sitten sen. Hännän alla on naru ja myös jalkalenkit, ne nappasin valmiina vanhasta loimesta. Eli tämän loimen pitäisi pysyä hyvin paikallaan, tarkoitus on että sen voisi pakkaspäivinä laittaa ajon jälkeen hiukan hikisen ponin päälle tarhaan. Ei vaan sitten ehtinyt enää tämän talven pakkasille, joten jää odottamaan ensi talvea. Toivottavasti Reeta ei vaan nyt sitten kasva enää ja loimi jää pieneksi!
Tämän loimen kaavana käytin sopivan kokoista fleeceloimea. Siinä ei ollut muuta muotoilua kuin pari laskosta peffan päällä, joten aika helppo oli vaan asetella loimi kaksinkertaiseksi taitetun viltin päälle ja leikata siitä. Takaosasta leikkasin vähän pidemmäksi, että oli sitten varaa niille laskoksille.

Siskon pojille ompelin myös pari verhokappaa, löysin Keskiseltä upeita kankaita niitä varten. Toinen poika toivoi pääkalloja ja toinen liekkejä, molempien toiveet oli helppo toteuttaa. Verhoista ei ole vielä kuvia saatavilla, joten palaan niihin varmaan myöhemmin.

1 kommentti:

Eija-h kirjoitti...

Hieno loimi ja väri myös mukavan pirteä=)