19.9.10

punatulkkua

Tulihan tehtyä edes yhdet sukat tällekin syksyä. Oli niin houkuttelevan väristä tuo uusi lanka, Novitan 7-veljestä Punatulkku.

Tykkään että tuli hyvät sukat ja olen niitä jo pitänytkin.

Eilen valmistui taas uudet suitset Reetalle. Näitä ehdin jo tovin suunnitellakin. Pohjana on kapea nailonnauha jota löysin varastostani, joskus kauan sitten Killinkosken Nauhalasta ostettua. Sen päälle ompelin valkoista koristenauhaa, jonka ostin vasta hiljattain. Sitä oli kaupassa vain jämäpätkä, jotain reilut 4 metriä, ja se meni näihin ihan kokonaan.

Soljet otin vanhoista suitsista. Solkien kohtiin en sitä koristenauhaa laittanut, mutta ne kohdat jäävät hyvin peittoon. Näin joskus netissä kuvan suitsista, joissa oli tuollainen kuolaimen kiinnitys ja sitä halusin nyt kokeilla. Vähän siinäkin oli funtsimista, mutta olen tuohon tyytyväinen. Jos vielä myöhemminkin suitsia teen, niin tätä kiinnitystapaa voisi kokeilla uudestaankin. Normaalistihan kuolain kiinnittyy soljella, mutta tässä on poskihihnan päässä vain lenkki, joka kiepautetaan kuolaimen ympäri. Sen irrottaminen ja kiinnittäminen toki vaatii sen, että poskihihna irrotetaan ylhäältä, koska se pitää viedä sieltä lenkistä itsensä ympäri. Kaikki reijät sulatin kolvilla, samoin pienet lenkit jotka pitävät hihnojen päät paikallaan. Niitä pikkulenkkejä olisi aika mahdoton ommella nätisti, mutta sulattamalla päät yhteen ne onnistuu kivasti ja sulatuskohdat jäivät näissä suitsissa kaikki piiloon.
Nämä suitset on siis tietysti vain näyttelykäyttöön, väri on sen verran arka. Onneksi nämä nailonjutut voi pestä pyykkikoneessa.

3 kommenttia:

Tylppy kirjoitti...

Satuinpa selaileen blogeja, ja tämä blogi tuli vastaan. Aivan ihanat noista sukista tuli!
Olen itsekin himoinnut tuota lankaa kaupasta, mutta vielä en ole raaskinut ostaa. Tämä sukkakuva kyllä jo melkein ylipuhuu kokeilemaan sukantekotaitoja :D.

Muutenkin mukava blogi sinulla.

Stall Ax kirjoitti...

Mulla on uusia solkia suitsiin kun teen nahkatöitä ja tilaan niitä aina välillä Tanskasta tai Enkusta, että jos jatkossa innostut lisää suitsien tekemisestä niin niitä löytyy...

Ja mulla ois myös kaksi nippua edesmenneiden hevosteni jouhia, joista olen haaveillu koruja, täytyypä ottaa puheeksi sun kanssa nekin ;)

Caille kirjoitti...

Upeat nuo suitset, olisi kyllä söpöt omalle shetukalle tuommoiset :)