22.2.11

Olga-sukat

Löysin netistä Olga-sukkien ohjeen, ja koska ohje vaikutti ihan ymmärrettävältä jopa minulle, päätin kokeilla. Yleensähän en ohjeen mukaan mitään tee, koska ne on joko liian vaikeita ymmärrettäväksi ollenkaan, tai sitten en vaan jaksa keskittyä ohjeen seuraamiseen.
Tein ensiksi ihan ohjeen mukana pätkän vartta, ja totesin että ei tuu hyvä. Purin ja yritin uudelleen. Siirsin aloituskohdan niin, että sain eteen keskelle silmukoiden lisäyskohdan, koska halusin jatkaa kuviota jalkaterän päällekin ja ajattelin että olisi nätimpi, jos muodostuva sahanteräkuvio varpaiden päällä menisi jalan muodon mukaan, eikä päinvastoin.
Muunsin ohjetta myös siltä osin, että otin lisättävät silmukat aina kiertäen, ettei niihin jäisi reikiä. Joustinta tein nilkkaan vain taakse, joten kuvio jatkuu etupuolella yhtenäisenä varresta varpaille saakka.Olen sukkia jo pitäny pari päivää ja olen niihin oikein tyytyväinen. Lankana on 7-veljestä Raita ja raidallisessa langassa tämä malli toimiikin todella hyvin. Jos vielä teen toiset tällä mallilla, niin voisin muokata ohjetta vielä sen verran, että kaventaisin vartta jo vähän aikaisemmin, eikä vasta juuri ennen joustinneuleen alkua.

Kuten viime postauksessa kerroin, hurahdin otsapantojen tekemiseen aika pahasti. Nyt olen tilannut tarvikkeita Villihelmestä ja Korutaivaasta. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä pitämään aiheesta kurssia!
Villihelmen ostoksista en ottanut kuvaa, mutta tässä herkullinen saalis joka tuli Korutaivaasta. :D


Viime viikolla kävin pitkästä aikaa vähän shoppailemassa Seinäjoellakin. Näpsäkästä ostin taas korutarvikkeita ja muuta pikkusälää ja Lankakauppa Fionasta vähän lankaa...

2 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Onpas kauniit sukat, raitalanka sopii tuohon malliin kyllä tosi hyvin!
Ponillasi on niin hienoja pantoja tuossa edellisessä postauksessa, ja aika herkullisen värisiä helmiä olet ostanut lisääkin,että tulleneeko kaikista ponille jotain :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Tosi pitkän tauon jälkeen tulin kattelemaan tekemisiäsi...ja kaikenmoista kivaa olitkin saanut aikaiseksi. Vallan ihastuin hevosenjouhikoruun!!!!Ja ilo on aina kattella sun täsmällistä ja tarkkaan mietittyä käsintekemistä!!! Ihanaa kevättä sulle! Terkuin; B =))