24.5.11

korullista

Pitkästä aikaa taas jotain näytettävää. Aika laiskottelumeiningillä olen mennyt tätä kevättä sen jälkeen kun otsapantavillitys vähän laantui. Nämä jouhikorutkin olen tehnyt jo aiemmin, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kuvata.
Tämän ensimmäisen tein jo kauan sitten, tässä kokeilin laittaa riipuksen ja kokeilin liimattavia nauhapäitä. Ei kauhen nätin näköistä, kun nuo nauhapäät on isompia kuin punos. Liimana käytin valkoista No nails -tököttiä, kun en onnistunut löytämään väritöntä vastaavaa.


Ja sitten tämä pitkään haaveiltu ja suunniteltu ja nyt myös tuunattu koru. Tämä on Reetan häntäjouhista ja tosiaan haaveilin siitä jo pitkään, mutta en millään malttanut leikata jouhia aiemmin. Haluan että Reetan häntä olisi mahdollisimman tuuhea ja siksi sen leikkaaminen ei ollut mulle helppo juttu. Tänä keväänä Reetan häntä on kuitenkin tuuheampi kuin koskaan ja asiaa funtsittuani keksin mahdollisimman "säästävän" leikkausratkaisun. Koruunhan tarvitsee pitkiä jouhia, ja jos vaan olisin leikannut nipun juuresta, olisin tullut leikanneeksi paljon lyhyempiä jouhia turhaan. Teinkin niin, että valitsin nipun pitkiä jouhia hännän alaosasta ja ravistelin nippua niin että lyhyemmät jäi siitä pois ja sitten vasta leikkasin. Paljon ohuempihan tämä on, kuin nuo aiemmin tekemäni punokset, mutta juuri ja juuri se onnistui.
Halusin tähän myös hopeiset metalliosat, noiden sopivien nauhapäiden löytäminen ei ollut ihan helppoa. Nyt on jo aikaa kulunut niin etten muista mistä nettikaupasta ne sitten lopulta tilasin. Kiinnitin ne kuitenkin sitten kaksikomponenttiliimalla. Aluksi korussa oli sydämen muotoinen salpalukko, mutta koska se aukesi pari kertaa itsekseen, aloin miettiä muuta lukkovaihtoehtoa. Halusin kuitenkin että lukko on edessä, ettei koru pyöri kaulassa. Lopulta keksin ratkaisun, laitoin molempiin päihin pienet papukaijalukot. Niiden väliin voi vaihtaa korua, joten yhden korun sijasta mulla on nyt tässä samassa rajattomasti vaihtoehtoja. Nyt tosin vasta kolme korua tehtynä, mutta lisää suunnitteilla.

Sain koulukaveriltani apua noiden lukkojen kiinnittämiseen, kun itse laittamani hopearenkaat eivät oikein pysyneet kiinni. Kokemus olisi hyväksi tässäkin lajissa. ;)

Tässä ensimmäinen koru, hopealankaan pujoteltuja hopeahelmiä, swarowskeja ja hopeinen kirjainhelmi.

Tässä siniseen asuun sopiva. Tämän lasihelmen olen ostanut joskus kauan sitten jostain messuilta.

Nämä punaiset helmet oli otsapantojen tekotarvikkeista, samoin nuo rondellit jotka ovat ihan feikkejä, ei siis hopeaa.

En yleensä omaa naamaani esittele tässä blogissa, mutta nyt teen poikkeuksen. ;) Kävimme ensimmäistä kertaa Reetan kanssa kisoissa ja tämä oli mulle iso juttu! Ne oli ihan pienet tallikisat, mutta siellä oli yhtenä luokkana valjakkoajon kouluohjelma, näin sitä mentiin.

Tätä varten ompelin itselleni ajoesiliinan. Kuvassa siitä näkyy vain reuna, mutta se on hyvin yksinkertainen, tein enstex-kankaasta kun ei kaupasta sattunut villakangasta tai fleeceä löytymään. Reunaan ompelin vinokantin ja sen viereen valkoisen koristenauhan.

Kisoissa Reetalla oli taas uusi otsapanta. :) Tähän nuo soikiot sain Glitteristä ostamastani rannekorusta ja mustat helmet tilasin Helmiharakalta. Kimaltavat rondellit on puretusta kaulakorusta.

1 kommentti:

emmi kirjoitti...

osaat tehä kauniita käsitöitä :) nuo otsapannat tosi nättejä :)