20.9.11

diipadaapaa

Ei, en ole saanut mitään aikaiseksi! Ajattelin nyt kuitenkin päivittää, surkeaa kun ei ole muka blogiin laitettavaa, kun ei muka viitsis enää muuta kuin käsitöitä laittaakaan. Ja niitä käsitöitä nyt ei vaan syystä taikka toisesta oikein synny.
Tai oonhan mä toki jotain tehnyt, mutta yhdet sukat on kesken, yhden otsapannan rakensin uusiksi kun se hajosi. Mutta mitä niitä kuvaamaan? No lankaakin ostin muutaman kerän, mutta toiset oli mustaa jotka ei tietenkään kuvassa näytä kuin mustalta möykyltä. Ja toiset kaksi kerää ehdin purkaa jo puoliväliin ja sitten keriä kohtuullisen rumasti takaisin. Ne oli raitalankaa, enkä onnistunut löytämään samaa raidan kohtaa molemmista keristä. Veikkaanpa etten palaa niiden pariin enää.

No mutta. Reetan kanssa oon touhunnut tässä loppukesästäkin aika tavalla. On käyty näyttelyitä ja kisojakin parit. Ja noiden kisojen innoittamana mä huomaan hurahtaneeni ihan uuteen maailmaan, hattuihin! Jos joku ihmettelee mitä tämä ajojuttu oikein on, niin se on nimeltään valjakkoajo ja siitä kouluosuus. Ja samoilla vermeillä kisataan myös shettisnäyttelyiden käyttöluokissa driving classia, siis ajoluokkaa. Molemmissa on tietyt säännöt pukeutumisen suhteen, tarkoitus olisi olla sellaista vanhan tyylistä, mm. hatut ja esiliinat ovat pakollisia varusteita.
Kesällä löysin tämän hatun ihan vaan Keskiseltä ja oli halpa. Hellesäähän tämä sopi oikein hyvin, käytiin siis tässä asussa kisaamassa Seinäjoella shettisnäyttelyssä. (ja Reetahan ei ole rodultaan shettis, mutta käyttöluokkiin saa osallistua muutkin)

Olisin halunnut kukkahatun, mutta kyllä tämäkin menee. Siinä on "huivi" sidottu hatun ympärille, takana rusetti ja päät liehuu pitkänä.

Tuo hattu on kuitenkin paperinarusta tehty, ja ajattelin ettei se enää käy syksymmällä oleviin kisoihin. Niihin löysin sitten tämän hatun Siltalasta. Vaan eipä ollut kukkaa tässäkään ja ihan musta! Löysin sitten hiuskoristeen, josta sain irrotettua tuon valkoisen kukan ja kiinnitin sen hakaneulalla. Ja avot! Nyt mulla on kukkahattu! :D

Tässä kisataan valjakkoajon kouluohjelmaa harjoituskisoissa. Se on siis tavallaan kuin kouluratsastus, että on tietty ohjelma joka opetellaan ulkoa ja sitten ajetaan kentällä ja tuomari arvostelee miten meni. (meidän arvostelu löytyy Reetan blogista jos jotakuta kiinnostaa)

Nyt on eletty sadonkorjuun aikaa. Viime syksynä en tainnut tänne kurpitsakuvia laittakaan, mutta tässä lauantaina keräämäni sato. Onneksi keräsinkin silloin, koska seuraavana yönä oli hallaa.

Nämä on siis koristekurpitsoita kaikki, tarkoitettu vaan pidettäväksi koristeena pöydällä vadissa. Kestävät ehkä jouluun saakka ja heitetään roskiin sitä mukaa kun pehmenevät.
Ovat muuten helppoja kasvattaa. Lantapatteriin vaan tökin siemenet alkukesästä ja nyt keräsin satoa. En edes vaivautunut kastelemaan koko kesänä. Hiukka hankala kastellakin, kun ne kasvupaikat on pellon päässä tarkoituksella kaukana pihasta. Siis sen takia, etteivät vuohet vapaana ollessaan menisi tekemään kasvustoista selvää...

Ja nyt kun sopivasti jo luulette, että olen joku viherpeukalo, vahvistan tuota harhakäsitystä tällä kuvalla:

Se on orkidea ja sehän kukkii! Ainut huonekasvi mitä mulla on, sain tuon reilu vuosi sitten isännältä synttärilahjaksi. Talven se vaan oli, joskus muistin kastella. Ja nyt se sitten pukkasi uuden kukkavarren (leikkasin ne vanhat pois) ja siihen neljä kukkaa.

4 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Hauskan näköistä tuo kärryajelu!
Olisinpa hoksannut tulla seuraamaan kisoja, asun nimittäin aivan Raviskan vieressä.

Kaisa kirjoitti...

Ihania hattuja! :D

Sipi kirjoitti...

Ihanan näköinen asu! Hatut on hienoja!!
Komeita kurpitsoja olet kasvattanut, ne näyttävät kivoilta kulhossa.
Sain kans ensimmäisen orgideani elokuussa ja onhan se hieno kun kukkii ja voi hyvin, jännityksellä odotan saanko sen elämään pitempäänkin, yleensä kun mun kukkani kuukahtavat aina viimeistään talvella :D

worryrock kirjoitti...

Esiliina on muuten ihan kätevä kaveri muutenkin kuin kisoissa etiketin vuoksi, nyt kun on tullut ajeltua enemmän maratonesteitä pitkän tauon jälkeen, olen muistanut taas että se ei ole pelkkä koriste vaan on oikeasti ihan kiva jos ei ole syli ja saappaat täynnä kaiken maailman kuraa ja vettä!

En vaan ikinä muista kaapata omaani mukaan kun olen viikonloppuna käymässä kotona... No kohta on taas talvi ja esiliinana toimii joka tapauksessa kymmenen päällekkäistä vilttiä.
On muuten kivoja hattuja! Kun jaksais itekkin joskus väkertää, näprääminen on kivaa mutta nyt menee taas ihan kaikki virta ponin reenailuun ja opiskeluun! Ehkä sitten ensi kaudelle :--)