15.1.12

id-korttiketju ja heppataulu

Eipähän ole vielä tälle vuotta tullut tehtyä mitään uutta ainakaan valmiiksi saakka. Mutta tässä pari viime vuoden puolella valmistunutta, joita en ole täällä vielä esitellyt.
Tämän henkilökortin koruketjun jo aiemmin mainitsinkin, nyt se on ollut jo käytössä ja ihan mukavahan tuo on. Tarkoitus olisi tehdä joskus toinenkin eri värinen ja ehkä ihan eri tyylinenkin, niin voisi vaihdella.

Tämän heppataulun tein kaverille joululahjaksi. Kehyksen ostin joskus Anttilasta, on tuollainen syvä kehys johon mahtuu paksumpiakin juttuja. Pohjalle laitoin ensiksi pahvin, johon kiinnitin kaksipuoleisella liimakalvolla Paperinauhasta ostetun nurmikkokuvioisen paperin. Valokuvan liimasin samalla liimakalvolla paksulle pahville ja pahvin sitten paksuilla karhuntarrapaloilla pohjapaperiin. Palkintorusetista leikkasin irti sen takana olleen metallilankalenkin ja kiinnitin rusetin karhuntarralla kuvan kulmaan.
Nimilapun tulostin tietokoneelta kartongille ja leikkasin muotoonsa. Kyseisen hepan jouhia mulla oli jouhikoruista vielä yli jääneenä ja niistä tein tupsun nimilappuun. Nimilapun kiinnitin monella päällekkäisellä karhuntarrapalalla alustaan.

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

hieno taulu!

onko sulla missään kerrottu tarkemmin noista otsapannoista eli lähinnä miten kiinnität pantaan ne päät (mistä suitsien hihnat tulee läpi) ja mistä saat niitä päitä?

joskus olisi kiva itsekin kokeilla tehdä otsapantaa tms.

kuttu kirjoitti...

Olen itse kehittänyt sen päiden kiinnityksen, eli ei siitä missään ole ohjetta. Teen päät liimaamalla kaksi nahkasuikaletta vastakkain, sitten siihen lenkkiin teen kaksi (tai leveämmässä kolme) reikää, joista koruvaiheri tulee lenkin sisälle, siellä on vahvikkeena metallinen korulinkki ja vaijerien päät kiinnitän puristushelmillä.
Oon pitänyt aiheesta kurssejakin. Jos oot tästä Etelä-Pohjanmaalta, niin kysele lisää, voit tulla vaikka yksityisopetukseen käymään. :)

Heli kirjoitti...

harmi kun en ole oikein lähelläkään etelä-pohjanmaata, muuten tulisin oikein mielelläni. näitä sun käsitöitä on niin ihana katella ja ihastella :)