25.2.12

fimoilua ja helmeilyä


 

Fimomassavaihde ei jäänyt pahasti päälle, tämän verran vain. Vielä olis hommassa paljon kehiteltävää, suurin ongelma ehkä on se, että pitäisi kehitellä joku reikientekosysteemi, jolla saisi tehtyä kaksi rinnakkaista reikää, joilla olisi vaikio suunta ja etäisyys toisiinsa nähden.
Näihin tökin siis reijät yksitellen ja ne on vähän vinksin vonksin, kuten oli lakupaloissakin. Ovat siis edelleen tässä kipossa, saa nähdä koska päätyvät valmiiksi otsapannaksi.

Mutta sitten niitä id-korttiketjuja joista mainitsin jo viimeksi.
Tässä se ensimmäinen, jota pidin vain pari päivää. Tämän ongelmaksi koitui se, että tuo sydän on vähän liian korkealla. Jos käytän hupullista paitaa koru nousee niin ylös että sydän jää piiloon.

Tässä yksityiskohta, helmet tilasin
Villihelmestä. Nuo pyöreät ovat gun metal -helmiä, neljää eri kokoa.
Ja tässä se toinen, tähän olen oikein tyytyväinen ja tämä on nyt ollut valmistumisestaan lähtien käytössä jatkuvasti. Tähänkin tarvikkeet Villihelmestä.
Kun sain kortin, siinä oli kangasnauha jossa tuo muoviripustin kiinni. Voidakseni käyttää omaa ripustinta, mun piti leikata alkuperäinen kangasnauha irti muoviosasta. Ensimmäiseen id-korttiketjuun laitoin siis klipsin, jonka sai tähän muoviosaan kiinni. Käytössä se kuitenkin kääntyili jotenkin ikävästi, ja mietin ongelmaan ratkaisua.
Onnistuin sitten löytämään netistä firman, joka suostui myymään mulle yksityishenkilölle 10 kpl noita muovisia ripustimia pelkältään. Firma on Korttilinna. Näin sain siis tehtyä ketjuja, joissa on tuo muoviripustin kiinteästi mukana.
Tässä ketjussa on fasettihiottuja lasihelmiä, sydämenmuotoisia lasihelmiä ja välissä hopeanvärisiä metallihelmiä. Koottuna koruvaijeriin ja vaijeri menee kaksinkertaisena muoviripustimen läpi. Vaakatasoinen palkki on kolmireikäinen korulinkki ja sen yläpuolella on molemmilla puolilla puristushelmet jotka kiinnittävät vaijerin päät.

Noissa kuvissa näkyvän korujen esittelyalustan ostin HelmiQ:sta. Tajusin vasta reilu viikko sitten, että kauppa sijaitsee Ylöjärvellä ja siellähän pitää poiketa muutaman kerran vuodessa Hööksillä (hevostarvikeliikkeessä). Ja viime lauantaina sitten tuli käytyä siellä. Kovin paljon helmiä ei tällä kertaa tullut ostettua, mutta tämä alusta oli ehkä se tärkein. Alunperin ajattelin ostaa sellaisen kaulan muotoisen, mutta sitten myymälässä tajusin, että jouhikorut eivät tavallaan "laskeudu" siinä kauniisti, koska se on oikeaa kaulaa paljon ohuempi. Niin päädyin sitten ostamaan tämän levymallin.

Ei kommentteja: