19.12.12

Viimeiset rutistukset

No nyt on tehty kaiketi? viimeisetkin ennen joulua tehtäviksi aiotut jouhikorut.
Olin haaveillut jo jonkin aikaa pienistä hevosista "kuvausassistenteiksi". Tylsää kuvata aina samojen pullojen päällä. Satuin sitten löytämään sisustusliikkeestä tällaiset kynttilänjalat, oikein sopivat tarkoitukseeni.
Tämä kaulakoru on hiukan poikkeava, käytin siihen hopeisia metalliosia ja tuo riipus oli alunperin tappilukko. Koska se ei oikein toiminut lukkona (aukesi itsestään), olin sen vaihtanut omasta korustani pois ja nyt huomasin, että pelkkä sydän toimii hyvin riipuksena. Olen tähän koruun itse todella tyytyväinen, jotenkin mukava ja erilainen.


Nämä kaksi korua tein kaksista jouhista, sekoitin vaaleita ja tummia. Pelkistä tummista sitten toiseen tupsu ja toiseen pelkkä ripustin, koska siihen oli korun saajalla jo valmiina riipus.

Ja sitten tämä varsinainen työvoitto. Olen tätä funtsinut ja suunnitellut koko syksyn. Siis että miten saan tehtyä nelikulmaista punosta. Lopulta löysin periaatteellisen ohjeen jo lapsena saamastani kirjasta; Viivi Merisalo: Nauhoja. Nelikulmainen punos syntyy siis punomalla kahdeksalla säikeellä. Langoilla se on paljon helpompaa kuin jouhilla!
Mutta lopulta selvitin haasteen eikä siinä sitten kuitenkaan tarvinnut muita apuvälineitä kuin kumilenksuja. Minä kun olin miettinyt mielessäni kaikki mahdolliset kumihimo-kiekosta pahvinpaloihin ja jopa nypläysnypylät kävi jossain vaiheessa mielessäni.
Tuo koru on siis solmionpidike, se kiinnittyy solmion takaa lenkillä paidannappiin. Metalliosat ovat poikkeuksellisesti hopeaa ja punos on paksumpi kuin yleensä tekemäni; päät ovat 6 mm kokoisia.

Tämä loppuvuosi on ollut aikamoista haipakkaa, mutta nyt alkaa kiireet laantua. Sain 2,5 vuoden opiskelut päätökseen viime viikolla ja valmistuin datanomiksi. Olen siis opiskellut enimmäkseen etäopiskeluna ja ollut ihan normaalisti töissä koko ajan. Päättötyönä tekemäni valokuvablogi on ainakin vielä toistaiseksi netissä, sitä voi katsoa jos kiinnostaa.

2 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Kauniita ovat nuo korut ja hauskoja hevosetkin.

Jossu kirjoitti...

Vähänkö harmittaa, että unohdin ottaa parista viimeisistä jouhikoruista kuvan.. Toiseen laitoin tummia ja vaaleita sekaisin, mutta mietin, että oisko ollut sittenkin parempi tehdä omat niput, eikä sekoittaa kaikkia. No seuraavaan sitten, jouhia kyllä riittää :D On kyllä sen verran rasittavaa touhua tuo punominen, että pitää pitää pientä taukoa tässä välillä, ettei ihan kyllästy ..