7.1.15

Kumihimo!

Ennen joulua ostin joulumarkkinoilta itselleni pari kirjaa. Toinen niistä oli lautanauhoista ja siihen en ole selailua enempää ehtinyt vielä perehtyä. Tein lautanauhoja joskus nuorempana joten uusi juttu se ei ole.
Toinen kirja on kumihino-nauhoista. Nekin oli periaatteessa jo tuttu juttu, mutta olin tehnyt aiemmin vain sitä yhtä pyöreää mallia. Kirjassa oli kuitenkin monta muutakin mallia perusohjeen lisäksi.
Kirjan mukana tuli pahvinen pyöreä kumihimo-kiekko, mutta sitä en edes kokeillut vaan tilasin tällaiset "oikeat" levyt jotka tulivat sitten postissa joulun jälkeen ja pääsin tositoimiin.
Ajatuksena oli tietenkin kokeilla onnistuuko nuo nauhat jouhista. Ja onnistuihan ne, vaihtelevasti. Yhden täysin epäonnistuneen kokeilun purkasin pois ja pari muuta epäonnistunutta jätin tästä kuvasta pois. Yksi niistä epäonnistuneista oli punos johon laitoin lisäksi helmiä, mutta se kiertyi jotenkin kummallisesti ja on siten käyttökelvoton.
Kahdella värillä punominen helpotti huomattavasti koordinointia. Ja onhan nuo kauniimpia kun kuviot erottuu paremmin. Ensimmäinen vasemmalta ja kolmas oikealta on tehty tuolla neliskanttisella levyllä, muut pyöreällä. Noihin neliskanttisella levyllä tehtyihin en ole oikein tyytyväinen, en tiedä mistä johtuu mutta ne kiemurtelee enemmän kuin pyöreällä tehdyt. Luulenpa siis että jatkossa pitäydyn vain tuossa pyöreässä, se sopii jotenkin paremmin käteenkin kun on vähän pienempi.
Viidestä punoksesta tein sitten rannekorutkin. Laitoin erilaiset riipukset noihin lukon yhteyteen, helpottaa huomattavasti korun kiinnittämistä kun on joku mistä pitää kiinni.

Tämä on 8 säikeen punos, tykkään tästä kovasti. Ensimmäisen epäonnistuneen version tästä punoksesta tein ilman vastapainoa ja siitä tuli liian tiivis ja jäykkä. Vastapainon kanssa onnistui paremmin.
 Tämä punos on pyöreä, 8 säikeen punos.
Tämä oli monimutkainen, peräti 16 säikeen punos. Todella hidas tehdä eikä ehkä ole niin kaunis kuin mitä sen työläys antoi olettaa.
Tämäkin on 8 säikeen punos, hiukan vaikeampi kuin tuo ensimmäinen. Tästä tein myös kokomustan version, mutta se ei päätynyt koruksi saakka.
Ja sitten tämä! Olen katsellut kuvia tällaisesta punoksesta netissä jo kauan aikaa sitten, mutta mistään en löytänyt tähän ohjetta. Ei ollut tuossa kirjassakaan. Mutta kun tuota 16-säikeistä punosta tein, tuli mieleen että samantyylistä voisi yrittää säikeiden määrää vähentämällä. Yön pimeinä tunteina se vasta päässäni kirkastui ja kun seuraavana päivänä kokeilin niin onnistuihan se!

4 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Voi miten ihania nuo punokset jälleen. Minä kun tykkään musta-vakeasta.

Heleena kirjoitti...

Wautsi , miten ihania!
jokusia vuosia sitten katselin Tallinnassa Martin markkinoilla joidenkin esittelijöiden punovan pahvisen läpyskän avulla nyöriä. Tein itselleni kotona samanlaisen. Hyvin yksinkertaista nyöriä osaan.

Tossukka kirjoitti...

Moi, eipä voi ny olla kommentoimatta, kun oot loihtinut nii kaanista nottahaa!!! Tuo yöntunteina värkkäämäsi tyyli taitaa ollakki kaikkein kaunein. Oot siä kyllä mestari! <3

Ponitäti kirjoitti...

Kiitos! :)