26.2.16

Kurssituotoksia

Käsityökouluuni kuuluu myös vapaavalintaisia opintoja ja niitä voi ottaa Taitokeskuksen lyhytkursseista. Monenlaista kurssia oli tälle keväälle tarjolla ja valitsin niistä kolme; nipsukukkaron, kuvansiirron puulevylle ja huovutettavan keppihevosen.
Kepparikurssi on vasta myöhemmin keväällä, mutta nipsukukkaron ja kuvansiirron olen jo käynyt.

Nipsukukkaroon otin kankaan ja applikoitavan kuvan omista varastoistani. Kurssilla olisi ollut tarjolla erivärisiä pellavakankaita johon olisi voinut tehdä painokuvioita. Mutta koska meillä oli käsityökoulussa juuri kankaanpainantaa, halusin mieluummin käyttää näitä omia hassuja kissakuvia applikaationa. Tämä mun pellavakangas oli pesemätöntä ja siksi vähän tönkömpää kuin kurssilta saatava. Mutta uskon että tuo pehmenee käytössä.
Kukkaroon tehtiin myös irrotettava hihna jolla kukkaroa voi kantaa olalla. Tykkään tässä mallissa erityisesti tuosta laskoksesta, se antaa kukkaroon hyvin tilaa ja sinne mahtuu ihan kivasti lompakko ja kännykkä.

Toisen kurssin aiheena oli siis kuvansiirto koivuiselle liimapuulevylle. Tein kaksi kuvaa, molempien korkeus on 20 cm. Kuvat tulostettiin peilikuvina lasertulostimella ja sitten kuva liimattiin liimalakalla puulevylle. Annettiin lakan kuivua pari päivää ja sitten kostetutettiin paperia ja alettiin hinkata niin että paperikuidut rullautuivat vähän kerrallaan irti. Eli paperi lähti siis kokonaan pois ja lakkaan jäi vain tulostusmuste. Lopuksi taulut vahattiin värittömällä puuvahalla.
Yllättävän kiva tekniikka oli tämä, tykkäsin. Ja lopputulokseen olen myös ihan tyytyväinen. Isompi kuva onnistui ehkä paremmin, koska reunojen kanssa oli vähän ongelmaa mutta isomman kuvan vaaleitten reunojen takia siitä sai reunat paremmin raaputeltua. Pienemmässä kuvassa lähti tummista kohdista vähän väriäkin mukaan kun viimeisiä paperinrippeitä hinkkasin. Mutta toisaalta se tuo kuvaan jotain vanhan tuntua joten ei sekään ihan pieleen mennyt. :)